Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ministrul Educației A CALCULAT și avertizează: În a doua jumătate a lunii octombrie se poate ajunge în București la rate de infectare de 6 la mie

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorin Cîmpeanu

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat joi seara la B1 TV, că școala va începe pentru toți elevii în format fizic, având în vedere că învățământul online nu a funcționat. Acesta a atras atenția că din a doua jumătate lunii octombrie este posibil ca în București să se depășească pragul de 6 la mie, care permite desfășurarea în format fizic a cursurilor:

„Nu suntem pregătiți în mod clar pentru predarea online. Elevii au suferit pierderi din perspectivă educațională, din perspectivă comportamentală, emoțională, sunt mult prea mari aceste pierderi, școala trebuie să se desfășoare cu prezență fizică în limita siguranței sanitare.

INSP, Ministerul Sănătății, CNSU au stabilit că școala se defășoară cu prezență fizică până când se atinge pragul de infectări de 6 la mia de locuitori.

Acest prag a funcționat și anul trecut. Tot 6 la mie a fost. Acest prag face parte și din Ordinulcomun Ministerul Educației-Ministerul Sănătății, pe baza informațiilor de la cei care au competențe în domeniu. Știind că trebuie să fie un prag, ascultând opinia specialiștilor am susținut acest prag.

În a doua jumătate a lunii octombrie este posibil ca în București să se ajungă la 6 la mie. Acest trend nu va putea fi atenuat decât prin vaccinare”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.