Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Cîmpeanu: 'Vedem un trend ascendent al ratei de infectare. Sunt 2.326 de clase care funcţionează în sistem online'

Inquam Photos / George Calin
Parlament, audieri, Sorin Cîmpeanu, Inquam Photos / George Calin

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a afirmat că sunt 2.326 de clase la nivel naţional care funcţionează în sistem online, în urma unor depistării de cazuri de COVID-19 în rândul cadrelor didactice şi al elevilor, dintr-un total de 136.000 de clase.

„Sunt 2.326 de clase care funcţionează în online dintr-un total de 136.000 de clase. Şcolile funcţionează după scenariul localităţii, nu după scenariul judeţului este un element important. Într-adevăr au fost introduse focarele în rata de infectare, însă nu sunt influenţe majore în oraşele mari şi de talie medie, sunt influenţe majore în localităţile cu un număr redus de locuitori. Din păcate vedem un trend ascendent al ratei de infectare, lucru care sigur că este îngrijorător dar din perspectiva educaţiei ne gândim îndeosebi la acele şcoli care acum funcţionează în scenariul galben în care elevii claselor a VIII-a şi a XII-a pot merge la şcoală şi odată cu intrarea în şcenariul roşu, peste trei la mie rata de infectare, nu vor mai putea merge conform regulilor actuale la şcoală”, a declarat Sorin Cîmpeanu, duminică seara la Antena 3, relatează News.ro.

Citește și: CTP îl face PRAF pe Klaus Iohannis: 'Ești ridicol și jenant. E de-a dreptul grotesc!'

El a menţionat că vineri au fost confirmaţi cu noul coronavirus 110 elevi şi 78 de cadre didactice, iar joi fuseseră 45 de elevi şi 12 angajaţi din personalul din învăţământ.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.