Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu a anunțat ce scenariu exclude total pentru alegrile prezidențiale

Inquam Photos / George Calin
Sorin Grindeanu

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu este de părere că un candidat independent nu poate ajunge în finala prezidenţială. Opinia exprimată de Sorin Grindeanu vine în contextul în care un sondaj Inscop realizat la comanda News.ro îl plasează pe Mircea Geoană pe primul loc în preferinţele electoratului, ca independent.

De asemenea, Grindeanu respinge varianta unui candidat comun PSD-PNL la prezidenţiale şi susţine că social-democraţii se mobilizează cel mai bine pentru preşedintele partidului, nu pentru un candidat extern. ”PSD s-a mobilizat şi pentru Dăncilă şi a reuşit să o ducă în turul doi”, susţine Grindeanu.Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, dacă Mircea Geoană va fi candidatul PSD la prezidenţiale.

”Nu ştiu. Eu nu cred în varianta ca un independent să fie pe primul loc sau să intre în finală. Nu cred. E aproape imposibil în România să ajungi ca independent în finală. Eu nu spun locul unu, nici măcar locul doi. Asta nu exclude ca Mircea Geoană să fie candidatul PSD”, a spus Sorin Grindeanu.Liderul social-democrat respinge varianta unui candidat comun cu PNL la alegerile prezidenţiale şi crede că preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, e favorit să devină candidatul partidului pentru Cotroceni, cu o condiţie: să-şi dorească.

”PSD se mobilizează pentru orice candidat. PSD s-a mobilizat şi pentru Dăncilă şi a reuşit să o ducă în turul doi. PSD, în general, se mobilizează cel mai bine pentru preşedintele partidului. Sigur că dacă îşi doreşte Marcel Ciolacu să intre în această competiţie, nu cred că există semne de întrebare că poate să fie altcineva (candidat -n.r.). În acest moment, Marcel Ciolacu stă cel mai bine la capitolul încredere dintre membrii PSD şi ar pleca automat favorit. Poate să fie şi cealaltă variantî. Să vină PSD şi să spună: ”Pentru prima dată după Revoluţie, noi nu avem candidat, îl susţinem pe X”. Eu cred că PSD trebuie să aibă candidatul său. Nu există candidaţi comuni. După 20 de ani, România are nevoie de un preşedinte de stânga”, a conchis Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.