Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu a explodat: Vicepremierul l-a amenințat pe constructorul centurii de Sud a Timișoarei cu rezilierea

sorin grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu amenință constructorul italian al variantei ocolitoare Timișoara Sud cu rezilierea contractului. Sorin Grindeanu spune că a verificat vineri lucrările pe șantierul drumului de legătură A1- DN 6, unde progresul fizic se apropie de 15 %, iar în ultima perioadă mobilizarea în șantier a crescut. „Constructorul italian a precizat că a depășit problemele legate de descărcările arheologice și s-a angajat că va avea un progres lunar de aproximativ 7%. Lucrarea nu este grea, dar necesită un ritm susținut de lucru pentru a putea fi încheiată anul viitor (2023)”, a scris pe Facebook ministrul Transporturilor.

Acesta susține că a avut o discuție și cu constructorul italian de pe șantierul variantei ocolitoare Timișoara Sud. „Este ultimul avertisment pe care-l dau acestui constructor, care înregistrează întârzieri și pe alte șantiere (Tronsonul 1, al Drumului Expres Craiova-Pitești și sectorul Centurii București cuprins între DN 2 șiA2). Înțeleg că și-au rezolvat problemele financiare, deci nu mai au nicio scuză să nu lucreze. Au primit deja certificate negative și luăm în calcul rezilierea, dacă nu cresc ritmul de lucru”, a adăugat Grindeanu.

El spune că, dacă va fi cazul, măsura va fi luată chiar cu riscul ca șantierele să stagneze câteva luni: „După aceea vom face demersurile legale pentru ca noile contracte să fie atribuite unor constructori mai buni. În România contractele trebuie să fie respectate și legea trebuie să fie aplicată tuturor în egală măsură!”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.