Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu: 'Aeroportul Internaţional Maramureş vrea să finanţeze prin POIM construcţia unui nou terminal de pasageri'

sorin grindeanu

Aeroportul Internaţional Maramureş a depus, la începutul acestei luni, o cerere de finanţare (prin POIM) pentru construcţia unui nou terminal de pasageri, valoarea estimată a proiectului fiind de 138,12 milioane de lei, a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"Exemplu de bune practici la Consiliul Judeţean Maramureş! Indiferent de culoarea politică, este important să susţinem proiectele care dezvoltă comunităţile locale! Aeroportul Internaţional Maramureş a depus, la începutul acestei luni, o cerere de finanţare (prin POIM) pentru construcţia unui nou terminal de pasageri! Noul terminal va avea o capacitate de 450 pasageri pe oră", a scris joi, pe Facebook, ministrul Transporturilor.

Noul terminal va avea o suprafaţă totală desfăşurată de 12.209 metri pătraţi. Termenul de finalizare este de 2 ani iar valoarea estimată este de 138,12 milioane de lei (inclusiv TVA).

Vor fi construite şi o serie de alte facilităţi precum o parcare pentru autoturisme (450 locuri), parcare microbuze (10 locuri), parcare autocare (8 locuri), parcare VIP şi business, zonă pentru staţionarea taxiurilor, zonă pentru pentru staţia de autobuz (2 locuri), zonă cargo şi un hotel, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit lui Grindeanu, Aeroportul Internaţional Maramureş beneficiază deja de o pistă modernizată, în lungime de 2.150 metri, deschisă în anul 2019. Suma de 20 milioane de euro destinată acestui proiect a fost alocată de Guvern în 2017 şi 2018.

Pista este cu 100 de metri mai lungă decât cea a Aeroportului din Cluj. După redeschiderea ei în anul 2019 au fost eliminate restricţiile de aterizare sau de decolare. Pe vechea pistă, construită în urmă cu 50 de ani, puteau ateriza doar aeronave de mici dimensiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.