Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu: Descentralizarea este un proiect care poate şi trebuie să funcţioneze

gov.ro
sorin grindeanu renault

Descentralizarea este un proiect care poate şi trebuie să funcţioneze, a afirmat marţi premierul Sorin Grindeanu, precizând că soluţiile în acest caz "nu trebuie îngropate" alături de alte probleme. "Există un lucru (...) care ne-ar putea duce mai aproape de ce ne propunem şi anume proiectul de descentralizare (...) la care Liviu Dragnea a lucrat în urmă cu câţiva ani, dar care, la un moment dat, a fost respins de către Curtea Constituţională. Au trecut câţiva ani de atunci, ani în care nu s-a mai întâmplat absolut nimic. (...) Nu avem de gând să lăsăm lucrurile aşa. Soluţiile nu trebuie îngropate alături de alte probleme. Descentralizarea este un proiect care poate şi trebuie să funcţioneze", a declarat Grindeanu, marţi, la Adunarea Generală a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, desfăşurată la Palatul Parlamentului.

El a adăugat că Guvernul a adoptat deja Strategia generală de descentralizare. "Credem că lucrurile vor funcţiona mai bine dacă vom aduce mai aproape de cetăţean anumite instituţii şi dacă vom transfera competenţe care acum sunt administrate de la centru, păstrând (...) aici doar mecanismele de inspecţie şi control. În plus, aceasta ar fi o soluţie pentru a salva şi o bună parte din facilităţile care acum sunt în paragină şi care, acolo unde este cazul, ar putea fi transferate către autorităţile locale şi sunt exemple care îmi vin rapid în minte, fie că vorbim de taberele şcolare sau de bazele sportive", a spus prim-ministrul.

Potrivit şefului Guvernului, a fost rezolvată şi o altă problemă referitoare la modul în care autorităţile locale au finanţat activităţile sportive. "Am avut o lege ambiguă, care a dus la multe procese penale şi probleme cu cei de la Curtea de Conturi. Lucrurile au fost corectate în ultima şedinţă de Guvern, unde am modificat Legea educaţiei fizice şi a sportului, astfel încât autorităţile locale să poată finanţa transparent activităţile sportive. Cred că de acum încolo totul este clar şi vom avea şi rezultate mai bune în acest domeniu", a explicat Sorin Grindeanu, conform Agerpres.

Şeful Executivului a reiterat că toate obiectivele anunţate în Programul de guvernare vor fi realizate. "Am încredere că vom reuşi împreună să facem aceste lucruri, pentru că văd în această sală oameni care înţeleg România la fel cum o înţeleg şi eu, şi doamna Shhaideh, şi doamna Plumb, şi (...) doamna Vasilescu (...), ca să dau exemple din Guvern. (...) Autorităţile locale trebuie să ia cele mai multe decizii în privinţa nevoilor pe care le au comunităţile pe care le conduc, dar pentru asta trebuie şi bani, pentru asta trebuie descentralizate şi acele pârghii care sunt generatoare de venituri pentru autorităţile locale", a completat Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.