Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu despre conflictul dintre Gabriela Firea și Mihai Tudose. Apelul fostului premier

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Sorin Grindeanu

Sorin Grindeanu spune că detestă ridicarea tensiunii publice şi face un apel la dialog, întrucât ”ridicarea tensiunii publice, indiferent de ce parte a baricadei eşti, nu e sănătoasă pentru România”. El consideră totodată că rolul celor care conduc este ”de a aduce pace socială”.

„Îmi doresc ca toată această tensiune care pluteşte în aer, cu tabere pro şi contra, să dispară. Şi îmi doresc ca dialogul să fie cel care primează. Eu cred că asta îşi doreşte orice om care vrea binele ţării sale, până la urmă. E important să nu urâm doar de dragul de a urî, să nu fim contra doar de dragul de a fi contra. Repet: fiecare, pe ce parte a baricadei se află şi de a încerca să găsim binele şi pe partea cealaltă, de a încerca să facem acest dialog, care e absolut necesar în societatea noastră, cel puţin în aceste zile, săptămâni, luni.”, a spus Sorin Grindeanu într-un interviu pentru news.ro.

Mărturie CUTREMURĂTOARE: Condiția impusă de fostul șef al SRI, Virgil Măgureanu, pentru ca regelui Mihai să-i fie redată cetățenia / VIDEO

Referitor la Târgul de Crăciun, pe care Primăria voia să îl organizeze în Piaţa Victoriei, Mihai Tudose a spus că nu e o idee tocmai fericită. Întrebat dacă ar fi fost premier, ce poziţie ar fi adoptat, Sorin Grindeanu a spus că făcea „un apel mai devreme la dialog, pentru că toată această ridicare de tensiune publică, indiferent de care parte a baricadei eşti, nu e sănătoasă pentru România, până la urmă.”

„Nu aş vrea să fac speculaţii. Am văzut toate aceste discuţii. E clar că problema de legalitate stă de partea primarului general. Primăria e cea care hotărâşte unde se poate întâmpla un eveniment, unde nu – şi acum vorbesc şi ca fost reprezentant al administraţiei locale, am fost şi viceprimar şi preşedinte de consiliu judeţean la Timiş – e atributul primăriei de a hotărî. Mai mult, chestiuni de nuanţă. Am văzut şi anumite discuţii în aceste zile. Ceea ce vreau să vă spun, în schimb, şi ceea ce detest: este ridicarea acestei tensiuni publice. E prea mare falia dintre pro şi contra, indiferent de ce înseamnă pro sau contra. Dar ăsta nu-i un lucru sănătos pentru ţara noastră, indiferent dacă eşti pro sau contra. Toate aceste clivaje, toată această împărţire a societăţii nu e sănătoasă. Iar aici e rolul celor care conduc, de a aduce pace socială, fie că vorbim de primar, fie că vorbim de Guvern, fie că vorbim de preşedinte, fie că vorbim de cei care au fost aleşi de cei care au avut diverse funcţii. Nu e rolul lor, al parlamentarilor, al tuturor, de a adânci aceste divizări din societate. Am văzut inclusiv acele violenţe, le detest, aşa cum vă spuneam, şi cred că fiecare din cei care au o responsabilitate, de la consilieri locali, municipali, până la preşedintele României, trebuie să contribuie la apropiere, nu la adâncirea acestor clivaje din societate. (...) E dreptul oamenilor de a protesta, de a-şi spune părerile pro şi contra. Asta-i democraţia, până la urmă. Eu făceam un apel mai devreme la dialog, pentru că toată această ridicare de tensiune publică, indiferent de care parte a baricadei eşti, nu e sănătoasă pentru România, până la urmă.”, a declarat Sorin Grindeanu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.