Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, discuții la Viena despre strategia pentru regiunea Dunării

Inquam Photos / Octav Ganea
grindeanu guvern gesturi inquam

Premierul Sorin Grindeanu a discutat, marţi, la Viena, cu guvernatorul landului Austria Inferioară, Johanna Mikl-Leitner, despre Strategia pentru regiunea Dunării. 

"Pentru regiunile din România, Austria Inferioară poate fi considerată o regiune model atât în ceea ce priveşte strategiile şi politicile economice, pentru care a şi fost desemnată cea mai apreciată regiune din punct de vedere al inovării din Europa, cât şi pentru rolul important în domeniul digitalizării (...) Am avut discuţii (...) din punctul de vedere al implementării anumitor proiecte concrete şi (...) s-a discutat foarte mult despre Strategia pentru regiunea Dunării", a declarat premierul Grindeanu în timpul unor declaraţii de presă susţinute alături de guvernatorul landului Austria Inferioară, Johanna Mikl-Leitner, la PalaisNiederösterreich din Viena, informează agerpres.ro

Şeful Executivului a afirmat că Austria Inferioară este extrem de activă pe plan european şi pledează pentru o politică de coeziune puternică, "ceea ce reprezintă o prioritate majoră a României pe agenda europeană".

Decizie militară RADICALĂ a lui Donald Trump: Începe MĂCELUL TOTAL


"Apreciez deschiderea europeană şi internaţională a acestui land şi doresc să-mi exprim satisfacţia pentru faptul că biroul de reprezentare al Austriei Inferioare în Timişoara împlineşte anul acesta 10 ani (...) Sunt convins că relaţiile noastre vor spori în viitor", a spus Grindeanu, exprimându-şi speranţa că guvernatorul landului Austria Inferioară va vizita, în curând, România. 

La rândul său, Johanna Mikl-Leitner a precizat că landul Austria Inferioară va sprijin Strategia dunăreană.

Traian Băsescu a făcut SCANDAL la România TV: 'Petre Roman, stai în banca ta! E o laşitate să intri'


"Dunărea leagă 180 de regiuni şi 14 ţări. Sunt proiecte concrete care sunt implementate şi planificate şi (...) am stabilit că vom intensifica cooperarea în această privinţă. Sunt 200 de milioane de euro care vor fi implementaţi în Strategia dunăreană până în anul 2020", a spus guvernatorul landului Austria Inferioară. 

Totodată, aceasta a vorbit despre importanţa relaţiilor economice. "Fiecare al doilea loc de muncă din Austria Inferioară depinde de export. Numai anul trecut s-au exportat în România 455 de milioane, ca valoare a bunurilor, ceea ce înseamnă 3,6%. Exportăm maşini, diferite dispozitive, dar şi alimente. Dar importăm şi mărfuri din România şi importurile din România sunt de 204 milioane de euro, ceea ce înseamnă o creştere de 7% (...) Relaţiile noastre economice sunt foarte bune în toate sectoarele", a subliniat Johanna Mikl-Leitner. 

Potrivit guvernatorului, pentru a fi asigurată o dinamică economică, este foarte importantă ofensiva digitală. 

"În ceea ce priveşte ofensiva internetului pe bandă largă, noi am primit un premiu din partea Uniunii Europene pentru proiectul în acest sens şi (...) suntem dispuşi să formăm o alianţă strânsă în acest domeniu. O altă chestiune sunt fondurile regionale de subvenţionare din partea Uniunii Europene, unde Austria Inferioară sprijină România", a mai afirmat Johanna Mikl-Leitner.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.