Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, la Timișoara: 'Sunt 8 decese, nu cred că ne mai putem face că nu există'

Inquam Photos / George Călin
Inquam Sorin Grindeanu gesturi

Premierul Sorin Grindeanu a declarat sâmbătă, la Timişoara, că în ultimul an s-au înregistrat opt decese în Timiş din cauza rujeolei, toate la copii nevaccinaţi, judeţul situându-se pe primul loc în ţară în acest sens.

''Cele trei judeţe din vest, Timiş, Arad şi Caraş Severin, însumează cât jumătate din toată ţara, în această privinţă. Cauzele care au dus aici sunt diverse, nu cred că ne mai putem face că nu există. (...). Sper ca toată lumea să-şi dea concursul să rezolvăm problema, înţeleg că nu mai este o situaţie de lipsă de vaccin în acest moment'', a spus Grindeanu, scrie agerpres.ro.

Citește și: Fiica lui Adrian Enache și-a arătat sânii: Cum sunt după ce a fost tăiată de violator / FOTO

El a punctat că vor fi date legi care să aşeze acest sistem pe coordonate care să-l facă predictibil, să se ştie din timp câte doze de vaccin să se comande pe diverse categorii. Premierul a remarcat că acest lucru nu s-a mai făcut în ultimii ani şi s-a intrat în situaţii de criză.

În privinţa legii vaccinării, premierul a reiterat că, ''înainte de a obliga pe cineva să facă o acţiune de acest tip, statul trebuie să se asigure că are necesarul de vaccinuri". "Înainte de a amenda părinţii că nu şi-au vaccinat copiii, dacă va fi obligatorie vaccinarea, trebuie să asiguri vaccinurile. Noi suntem în situaţia în care nu avem începutul'', a explicat Grindeanu.

Citește și: VIDEO HOT Charlize Theron, GOALĂ cu soțul lui Penelope Cruz

El s-a referit şi la ''libertatea de a alege'' dacă un părinte îşi vaccinează copilul sau refuză imunizarea, dar a adăugat că libertatea acestui părinte este limitată de încălcarea dreptului la libertatea altui părinte sau a unei comunităţi de a avea copii protejaţi împotriva unor boli.

''Eu mi-am vaccinat copiii, fără a fi obligat de cineva, şi cred că am făcut foarte bine'', a spus premierul.

Citește și: ȘOCANT O bătrână de 80 de ani a fost VIOLATĂ de cel care venise să-i cumpere țuica

Sorin Grindeanu a precizat că majoritatea cazurilor de refuz al vaccinării se înregistrează în mediul urban.

Prim-ministrul a venit la Timişoara pentru a vedea ritmul în care se lucrează la noul corp de clădire al Spitalului de Copii ''Louis Ţurcanu'', pentru care Guvernul a alocat în ultimii ani 23 de milioane de lei, fiind cheltuiţi sub 10 milioane şi a cerut creşterea ritmului de execuţie.

Citește și: Ucrainenii fac mișto de ruși după incidentul cu oile românești care au scufundat o navă rusească de război / VIDEO

''Am avut o întâlnire la noua clădire cu cei responsabili pentru construcţie. I-am rugat să nu mai meargă în acest ritm. Din 2013 până acum, doar de la Guvern au fost alocaţi 23 de milioane de lei şi au fost cheltuiţi doar 10 în toţi anii aceştia, din diverse cauze. Acum s-au dat cele şapte milioane pe construcţie şi am înţeles că acum este ritmul potrivit. Sper să se cheltuie ca să dau şi alţii bani (de la guvern - n.r.), pentru că e un proiect important, nu doar pentru Timişoara, ci pentru întreaga regiune şi are medici extraordinari'', a declarat Grindeanu.

Premierul a promis că va veni cel puţin o dată pe lună să urmărească modul cum se lucrează, proiectul fiind unul pe care l-a propus în perioada în care a candidat pentru mandatul de deputat în 2012.

Citește și: Ce a pățit mama denaturată care și-a supus fiica de 6 ani la orgii

Sorin Grindeanu a discutat cu reprezentanţii tuturor instituţiilor de sănătate din municipiu şi judeţ, întrucât sunt opt decese în Timiş pe fondul rujeolei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.