Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, replică acidă pentru primarul Timișoarei: 'Ordonanţa privind reducerea cheltuielilor bugetare loveşte doar chermezele pe care le dorește'

Ministerul Tranporturilor
Sorin Grindeanu

Prim-vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat, vineri, la Timişoara, că ordonanţa de urgenţă dată de Guvern privind reducerea cheltuielilor bugetare loveşte doar în "chermezele pe care primarul Fritz doreşte să le finanţeze din bani publici", nu în investiţiile pentru oraş.

Afirmaţia vine în urma declaraţiei de vineri a primarului municipiului Timişoara, Dominic Fritz, potrivit căreia "Guvernul pregăteşte un jaf al bugetelor locale, un asalt fără precedent la banii oraşelor.

"Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, Alfred Simonis, împreună cu ceilalţi parlamentari de Timiş au reuşit un lucru important, şi anume, să fie exceptate (de la ordonanţă) cheltuielile legate de Timişoara Capitală Europeană a Culturii 2023. Aceste lucruri nu vizează investiţiile. Dacă domnul Fritz va vrea să facă chermeze pe sfârşit de an, să cheltuiască bani publici ca să facă tot felul de chermeze, uite că această ordonanţă nu îl lasă să facă. Dacă vrea să facă investiţii şi lucruri care ţin de dezvoltarea oraşului, această ordonanţă nu-l opreşte. Proiectul TM2023 nu este afectat, în primul rând datorită intervenţiei preşedintelui Camerei Deputaţilor", a afirmat Sorin Grindeanu.

Primarul Dominic Fritz a reacţionat, vineri, la recent adoptata Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului privind reducerea cheltuielilor bugetare.

"Guvernul pregăteşte un jaf al banilor timişorenilor şi al altor bugete locale din România. Prin această ordonanţă vrea să ne forţeze să nu mai putem cheltui bani de la bugetul local, pentru a rămâne cu un excedent la finalul anului. Acel excedent, cel mai probabil, prin fondul de rezervă va ajunge în bugetul statului, de unde îl vor distribui discreţionar pentru a acoperi alte găuri din bugetul de stat. Este un asalt fără precedent la banii oraşelor din România şi fac un apel la toţi primarii să se opună acestei măsuri", a declarat Dominic Fritz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.