Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu, replică pentru CTP după numirea lui Dăncilă la BNR: 'PSD nu a avut niciun rol în noul job'

PSD
Sorin Grindeanu

Prim-vicepreşedintele Partidului Social Democrat, Sorin Grindeanu, a afirmat partidul nu a avut niciun rol în numirea Vioricăi Dăncilă la Banca Naţională a României (BNR), precizând că guvernatorul a considerat că are nevoie de experienţa şi expertiza acesteia, dar nu în calitatea ei de social-democrată.

Sorin Grindeanu a fost întrebat duminică, în cadrul emisiunii Insider Politic de la Prima TV, cum a pierdut-o PSD pe Viorica Dăncilă, care s-a angajat la BNR.

“Partidul nu a avut niciun rol în noul job. Am înţeles că guvernatorul, şi am văzut explicaţiile, guvernatorul a considerat că are nevoie de experienţa, expertiza Vioricăi Dăncilă nu ca PSD-ist. Nu s-a dus PSD-ul ”Vă rugăm...”, nu există aşa ceva, e o chestiune în care PSD-ul nu are vreo….”, a afirmat Grindeanu.

Solicitat să comenteze faptul că Viorica Dăncilă nu a fost bună pentru PSD, care nu i-a oferit un post de parlamentar, dar este bună pentru BNR, fostul premier a afirmat: “BNR hotărăşte dincolo de ce vrea PSD, PNL, USR. E treaba Băncii Naţionale, de aia e independentă. Abordarea noastră legată de loc şi de ce spuneţi dumneavoastră în toamna anului trecut a fost următoarea. Organizaţiile judeţene decid şi vin cu propunerile pe care noi marea majoritate a cazurilor le-am acceptat. Am avut menţiuni sau scoateri de pe listă şi incursiuni pe listele pe care le propuneau cei din judeţe doar atunci - şi au fost câteva cazuri - cînd cei care erau propuşi avea anumite semne de întrebare legate de integritate. Trebuia să meargă în Teleorman sau de unde era membru, cred că în Teleorman, să îşi depună candidatura, colegii noştri de acolo să voteze”, a explicat prim-vicepreşedintele PSD.

Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat marţi, referindu-se la faptul că Viorica Dăncilă va lucra la Biroul Economie Verde la Banca Naţională, că un criteriu de selecţie a fost faptul că atât ea, cât şi Ioan Mircea Paşcu sunt foşti europarlamentari şi este nevoie de „oameni care deschid uşi în Europa”. El a adăugat că au fost criterii de selecţie care au ţinut de activitatea de lobby din trecut a fostului premier.

Cristian Tudor Popescu este de părere că această numire în funcţie ne arată tocmai faptul că „nimic nu este prea de tot“ în România. Potrivit gazetarului, atât Viorica Dăncilă, fost premier al ţării, cât şi Ioan Mircea Paşcu, fost europarlamentar şi fost vicepreşedinte al Parlamentului European, au fost trimişi de PSD la BNR pentru „a le închide gurile“.

„Aceste două persoane când au fost angajate la Banca Naţională erau doi şomeri pe care în mediul privat nu i-ar fi angajat nici dracu' să-i pieptene coada”, a spus gazetarul la Digi24.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.