Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Grindeanu: 'Se face cu voia Ministerului Justiției'

Inquam Photos / Octav Ganea
sorin grindeanu

Strategia generală de descentralizare este un proiect "extrem de important", a afirmat, miercuri, premierul Sorin Grindeanu, precizând că acest proces va fi realizat "cu voia Ministerului Justiţiei".

"Astăzi, avem primul proiect de hotărâre care se referă la aprobarea strategiei generale de descentralizare. E un proiect extrem de important pentru noi. Este un prim pas pe care îl vom face în acest proces de descentralizare, proces pe care noi l-am iniţiat în urmă cu ceva ani, la care nu renunţăm, ba chiar din contră dorim ca acest proces să continue", a declarat Grindeanu, la începutul şedinţei de Guvern.

Citește și: Victoria Beckham a început să-și vândă hainele în supermarketuri

Potrivit premierului, strategia generală de descentralizare vizează mai multe domenii, respectiv agricultură, cultură, turism, mediu, sănătate, educaţie, tineret, sport, activităţi extraşcolare.

Grindeanu a spus că este datoria fiecărei instituţii şi a fiecărui minister în parte să realizeze "studiile de oportunitate".

Citește și: Holograma lui Stephen Hawking a apărut la Hong Kong / VIDEO

"O să venim în cel mai scurt timp şi o să ne asumăm cu toţii un termen, inclusiv dumneavoastră, ministerele de linie, pentru elaborarea acestor strategii", le-a transmis Grindeanu membrilor Cabinetului.

Şeful Executivului a afirmat că procesul de descentralizare va fi realizat "cu voia Ministerului Justiţiei", arătându-se nemulţumit de faptul că acesta nu şi-a dat încă avizul pentru ca faleza oraşului Tulcea să fie trecută în administrarea autorităţilor locale.

Citește și: DESPĂRȚIRE-ȘOC între vedete: Janet Jackson s-a despărțit de soțul său, miliardarul qatarez Wissam al-Mana

"Vreau să aveţi fiecare dintre dumneavoastră discuţii în interiorul instituţiilor pe care le conduceţi, ale ministerelor, ale agenţiilor (...) să nu fie o frână în acest proces de descentralizare pe care o să-l facem şi cu voia Ministerului Justiţiei. Pentru că astăzi aş fi vrut să trecem prin şedinţa de Guvern ceea ce trebuia să facem legat de faleza de la Tulcea şi înţeleg că nu există aviz de la Ministerul Justiţiei. Poate merg domnii de la Ministerul Justiţiei şi doamnele, care nu şi-au dat avizul, să vadă cum arată faleza de la Tulcea şi de ce trebuie să treacă la autorităţile locale", a susţinut Grindeanu.

El a vorbit şi despre tabere. "Sunt şi alte exemple, cu taberele şi aşa mai departe, care au ajuns într-o stare deplorabilă, pentru că unii din aparatul central consideră că trebuie să rămână în continuare în gestiunea instituţiilor centrale. Fac acest apel către dumneavoastră (...) să impuneţi acest proces de descentralizare. Lumea îl aşteaptă şi noi ni l-am asumat", a punctat Sorin Grindeanu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.