Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Ovidiu Vântu îl DESFIINŢEAZĂ pe Klaus Iohannis, după vizita eşuată a premierului Japoniei: 'Să-ți fie rușine...'

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Shinzo Abe Klaus Iohannis

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu lansează un nou atac dur, de după gratii. De această dată, în vizorul acestuia a intrat chiar preşedintele Klaus Iohannis. Totul, în contextul vizitei eşuate a premierului Japoniei, Shinzo Abe, în România. Vântu îl acuză pe şeful statului că neacceptând interimatul propus de Dragnea şi Tăriceanu, a "pus România într-o lumină absolut penibilă". "Ascultând de ordinele primite de la stăpânii lui, ori din calcule politice proprii, Ioannis a creat intenționat incredibila situație pe care am văzut-o cu toții", scrie Vântu pe Facebook.

Citeşte şi: ALERTĂ - Hidrologii au emis COD GALBEN de inundaţii: Ce zone sunt vizate de fenomene periculoase

"Să-ți fie rușine Klaus Iohannis

Deplasarea premierului Japoniei în România a fost un lucru de o importanță excepțională, atât în plan strategic cât și în plan economic. În materialul care va apărea marți pe blog vei înțelege ce înseamnă Transilvania cu adevărat pentru toate marile puteri ale planetei, începând cu Rusia și Germania și terminând cu Statele Unite și China. În Transilvania se află unul dintre cele mai mari rezervoare de resurse naturale și materii prime din întreaga lume. Pungi uriașe de petrol și gaze care, chiar dacă sunt la adâncimi foarte mari, permit astăzi exploatarea lor prin noile tehnologii. Vorbim apoi de aur, uraniu, minereuri în cantități uriașe, metale rare și extrem de rare pe care se bazează industriile de vârf ale țărilor dezvoltate. Plus multe, multe altele.
Împins de la spate de “marii noștri parteneri strategici”, încurajat de Putin și îmbătat de propria-i măreție, Viktor Orban se vede deja stăpânul și negociatorul acestui uriaș tezaur. Imaginează-ți, generație, că fără aceste resurse Uniunea Europeană or se va duce dracului ori va deveni vasala Rusiei, țara cu resurse uriașe, fără de care industriile europene vor pica una după alta. Prin venirea sa aici, Japonia a transmis lumii întregi că partenerul ei de dialog este statul român, arătând-și încrederea că, în final, acest stat va reuși să-și apere ceea ce-i aparține de drept. 
Dacă s-ar fi acceptat interimatul propus de coaliție, premierul interimar gradat de Dragnea și Tăriceanu, în calitate de garanți ai înțelegerilor care s-ar fi făcut, putea oferi nivelul de reprezentare necesar pentru premierul japonez și însoțitorii săi. Ori, ascultând de ordinele primite de la stăpânii lui, ori din calcule politice proprii, Ioannis a creat intenționat incredibila situație pe care am văzut-o cu toții, punând România într-o lumină absolut penibilă și în postura de a da cu piciorul unei rarisime oportunități. 
Din acest moment atitudinea mea față de Ioannis a trecut de la dispreț la contestare vehementă. Dincolo de posibilele pierderi economice, rușinea la care a supus individul acesta țara mea este de neiertat.", a scris Sorin Ovidiu Vântu pe Facebook.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.