Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Ovidiu Vântu revine cu un text despre jurnaliști: Numele grele vizate în mesajul 'Băi, generaţie'

sorin ovidiu vantu

Sorin Ovidiu Vântu lansează un nou atac extrem de dur din spatele gratiilor. Omul de afaceri încarcerat scrie un manifest avertisment pentru tânăra generaţie în care îi ia la rând pe politicieni, dar loveşte dur şi în mai mulţi jurnalişti.

Citeşte şi: Un milionar anunţă un PROTEST extrem împotriva Liviei Stanciu: 'Demisia, CRIMINALO'

"Va trebui să înțelegi, băi generație, că la fel de periculos ca o invazie străină este și ca țara ta să fie condusă de proști sau de oameni fără nicio vocație managerială. Și împotriva lor trebuie să te ridici cu aceeași ferocitate și să pui în loc persoane inteligente, cu viziune și dorință de a munci în primul rând pentru țară, iar în fruntea lor un tip de anvergura lui Carol I. Cât rău pot face un grup de proști, ticăloși, hrăpăreți și fără nicio vocație managerială s-a văzut pe timpul guvernărilor lui Băsescu și Ponta, când jaful din banii țării și destructurarea socială au ajuns la un nivel aproape inimaginabil", scrie Vântu pe facebook.

Citeşte şi: INCREDIBIL Victor Ciutacu a prezentat un DOCUMENT ce poate CUTREMURA justiția din România / VIDEO

Atacurile lui SOV nu se opresc aici. Într-un text extrem de dur pe propriul blog, Vântu face un adevărat rechizitoriu mai multor jurnalişti. "Prostul furios este cocktail-ul Molotov folosit cel mai adesea de către televiziunile de știri atunci când își disimulează propriile interese sau convingeri. Este suficient ca moderatorul să-i aprindă fitilul pentru că individul să explodeze în direcția imprimată de unghiul de aprindere, atât de puternic încât îți generează senzația că, din clipă în clipă, se va ridica de pe scaun și se va repezi năprasnic asupra camerei de luat vederi care stă între el și idioții care-l ascultă, neavând capacitatea de a-i prețui măreția. Pe prostul furios îl recunoști ușor după atitudinea încrâncenată, poziția cu umerii aplecați peste masă, rapiditatea cu care pronunță cuvintele, fraze întregi fără virgule și fără nuanțe, la sfârșitul cărora ai certitudinea că o mare nenorocire te paște, dar că nu știi care-i aia.

Citește și: După ce produsele sale au ajuns în supermarketuri, o companie românească vrea să cucerească mall-urile! Iată cum

De ce sunt ei furioși? Aici avem mai multe variante care pot fi luate în discuție. O variantă ar fi aceea că, după ce au reușit să trecă printr-o gramăda de școli și facultăți de aici și de afară, tot proști au rămas. Un exemplu elocvent ar fi acela al unui oarecare Orășeanu, o varză de neuroni pus să explodeze pe teme economice de către posturile Antena 3 și RTV. O altă variantă ar fi aceea că, din nu se știe care motive, după ce o viață întreagă ți-ai folosit propriul creier și propriile cuvinte constituindu-ți o excelentă reputație, te vezi obligat la bătrânețe să enunți ideiile și cuvintele altora. Ilustrez această variantă cu cel care a fost cândva Cristian Tudor Popescu, folosit în exclusivitate de către DIGI24. Totuși, dintr-o rămășiță al respectului pe care i l-am purtat odată, în cazul lui voi înlocui sintagma “prost furios” cu cea de “prostituție furioasă”. Dincolo de aceste cocktail-uri Molotov pe care ți le voi prezenta de-a lungul materialelor ce urmează să le public, îți voi semnala, generație, și jurnaliști sau lideri de opinie pe care îi poți urmări având convingerea că nu încearcă să te manipuleze, că își fac meseria onest și la standarde cu mult peste media presei momentului.

Citeşte şi: Victor Ponta îl dă de gol pe Liviu Dragnea: Ce vrea să facă șeful PSD

Cosmin Prelipceanu – este de departe cel mai complet jurnalist TV în materie de interviuri și talk. Cultivat, inteligent și delicat, știe ce să întrebe, cum să întrebe și cum să-și țină preopinentul pe subiect. Abordările din unghiuri neașteptate îl determină pe invitat să spună ce gândește cu adevărat fără să-și fi propus cu adevărat asta.

Oana Stancu Zamfir – este numărul 1 pe zona de investigații, având surse execelente și un instinct de jurnalist înnăscut. Anchetele ei au o acuratețe unică în peisajul de gen din presa românească. Nu lucrează la comandă, nu ia șpagă și nu se lasă manipulată, indiferent de nivelul de persuadare la care este supusă.

Andreea Crețulescu – excepțional jurnalismul pe care îl practică în zona socialului. A căpătat o asemenea expertiză în acest domeniu încât ar putea oricând ocupa portofoliul Ministerului Muncii. Inteligentă, încăpățânată și inflexibilă, își deranjează de multe ori invitații pe care îi are în studio sau pe telespectatorii cu nervii mai slabi. În ciuda locului în care își desfășoară activitatea, nu face rabat de la jurnalismul de calitate. Nu execută comenzi, nu ia șpagă, nu încearcă să te manipuleze. Dincolo de aceste caracterizări profesionale, cei trei mai au o însușire extrem de rară: au caracter", a spus SOV.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.