Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Ovidiu Vîntu, atac DUR la Liiceanu și Cărtărescu, din spatele gratiilor: 'Ticăloși, ipocriți, idioți. Îi lingeau voluptos pingelele lui...'

Vintu - Sursa foto: piticu.ro

Sorin Ovidiu Vîntu i-a 'desființat' pe Gabriel Liiceanu și Mircea Cărtărescu în urma scandalului de la Târgul de carte Gaudeamus, când mai multe personalități din lumea culturală, printre care și cei doi cunoscuți scriitori, au contestat cărțile lansate de fostul premier Adrian Năstase și Dan Voiculescu.

"Nu este carte, băi generație, din care să nu înveți ceva nou, indiferent cât de detestat este cel care a scris-o și indiferent de convingerile pe care le ai. Boicotul unei cărți este un act de vandalism spiritual. Domnii Liiceanu și Cărtărescu s-au dovedit, prin samavolnicia comisă, a fi cu mult sub autorii pe care i-au contestat.

Citește și: Rareș Bogdan o 'desființează' pe Gabriela Firea pentru ideea organizării Târgului de Crăciun în Piața Victoriei:'Doar un om fără minte putea să facă acest gest'

Dacă pentru Adrian Năstase am un profund respect cultural și social, pe Dan Voiculescu îl situez în primele 10 locuri ale antipatiilor mele. În ciuda acestui fapt, sunt convins că a citi o carte scrisă de un personaj care provoacă atâtea patimi și atâta frică în cele mai diverse zone ale societății românești, nu poate fi altceva decât un util și necesar exercițiu de cunoaștere.

Domnii Liiceanu și Cărtărescu vin și cu explicația atitudinii lor, dând dovadă de o totală necunoaștere a valorilor pe care susțin că le promovează (pe indivizi de genul acesta îi consider nu doar ticăloși și ipocriți, ci și idioți).

- Dom’le, cum să dai voie unor pușcăriași să-și tipărească lucrările?

Iată, băi generație, de ce i-am făcut ticăloși ipocriți și idioți pe cei doi, și te las pe tine să decizi dacă am sau nu dreptate.

Citește și: Dan Voiculescu atac DEVASTATOR la adresa Guvernului: 'Cer DEMISIA ministrului Sănătăţii...'

1. Ticăloși – În timp ce Voiculescu și Năstase au fost băgați la pușcărie pentru că s-au opus vehement ascensiunii și menținerii la putere a celui care ți-a vândut țara puterilor străine, Liiceanu și Cărtărescu se întreceau în a-l tămâia, a-l promova și a-l apara, lingându-i voluptos pingelele în așteptarea unor foloase personale.

2. Ipocriți – Dacă Voiculescu sau Năstase ar descoperi leacul unei boli incurabile, iar cei doi sicofanți ai lui Băsescu ar suferi de această boală, ar refuza leacul pe motiv de pușcărie?", a scris Sorin Ovidiu Vîntu pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.