Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorin Roșca-Stănescu, audiat la DNA

sorin-rosca-stanescu

Sorin Roșca-Stănescu, fost senator PNL, s-a prezentat, pe 14 ianuarie, la Direcția Națională Anticorupție, în dosarul creditelor frauduloase luate de la BRD. Prejudiciul estimat în dosar este aproximativ 43,5 milioane de euro.

Roșca Stănescu s-a declarat nevinovat și a precizat că plătește pentru ce a scris în trecut.

„Am primit nenumărate avertismente să mă potolesc și să nu mai scriu și să nu mai spun ceea spun în legătură cu sistemul (...) Sunt executat cu toate bunurile mele, toate conturile pe care le-am avut cu mult înainte să se declanșeze vreo anchetă. Așa că eu nu am avut nimic de câștigat de pe urma acestui credit. Practic, tot ce am este în executare silită, unele sunt executate, altele urmează să fie executate silit fără să fi fost necesară vreo intervenție a autorităților statului. Este o cauză civilă care sub nicio formă nu trebuia transformată într-o cauză penală”, a spus el, citat de Agerpres.

La ieșire el a și-a apărat cărțile scrise în închisoare:

„Eu cred că sunt unul dintre campioni, nu al cărților din penitenciar, dar al scrisului. Eu, de 25 de ani, scriu cărți. Am scris 10 cărți până acum. Scriu zi de zi articole, dar nu e posibil să scrii în câteva ore o carte. (...) În penitenciare, poate fi foarte ușor urmărit. Există statistici și dosare întregi pentru fiecare carte, pentru că de câte ori trimiți un manuscris sau o parte a unui manuscris faci o solicitare, ți se dă o aprobare, toate acestea se depun la dosar. Deci totul poate fi urmărit cu mare acuratețe și zi de zi ceea ce face fiecare deținut este consemnat în procese verbale”, a explicat el, conform Agerpres

Tot joi, în același dosar, s-a prezentat la DNA și Adrian Sârbu.

În același dosar sunt implicați Remus Truică (audiat luni, 11 ianuarie), Adrian Sârbu, Sorin Popa (fost vicepreședinte BRD), Lucian Cojocaru, Alexandru Claudiu Cercel Duca, Gabriela Ștefănescu Gavrilescu, Dana Băjescu, Andrei Mihail Nanu, Elena Duhomnicu, Monica Ceaușu, Alice Monac, Alexandru Lucian Anghelescu. Dosarul a fost inițiat de DIICOT dar acesta și-a declarat ulterior competența în favoarea DNA.

Foto: Gazeta de Năvodari

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.