Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei arată un abuz incredibil al procurorilor: 'Cine răspunde?'

sorina matei

În contextul discuţiilor despre răspunderea magistraţilor şi noua secţia specială de investigare a acestora care ar urma să fie înfiinţată în cadrul Parchetului General, jurnalista Sorina Matei atrage atenţia asupra unui caz care a făcut valuri în perioada urmăririi penale, însă s-a terminat cu o achitare definitivă. Situaţia este agravată de faptul că persoanele achitate definitiv au stat un an şi jumătate în arest şi arest la domiciliu.

Citește și: Cum arată o manipulare profesionistă pe legile justiției/ ANALIZĂ

"1 an şi jumătate de arest, dispus într-un dosar al şefei Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din DNA, finalizat în achitare definitivă. Cine răspunde?", scrie Sorina Matei pe Facebook, după care prezintă faptele:

"1. DNA i-a reţinut pe 3 Aprilie 2015, pe Mohamad Yassin, cunoscut drept “precinstitul” Yassin, şi pe Tahli Fafel, pentru trafic de influenţă şi complicitate la trafic de influenţă.

2. Dosarul a fost făcut doar pe denunţuri, presupusele fapte reclamate erau de o gravitate extremă. DNA arăta că în cauză avea “date şi indicii din care a rezultat suspiciunea rezonabilă că în perioada octombrie 2014 – martie 2015, inculpatul Yassin Mohamad, în mod direct și prin intermediul inculpatului Tahli Fadel, a pretins de la doi denunțători, suma de aproximativ 2.000.000 euro, prevalându-se de influența exercitată asupra organelor judiciare, în vederea desființării, pe cale extraordinară, a unei hotărâri de condamnare la pedeapsa închisorii cu executare aplicate unui condamnat (Omar Hayssam), și el denunțător în cauză, cu consecința punerii în libertate a acestuia din urmă”.

3. Mohamad Yassin a fost arestat şi a stat pe măsuri preventive 1 an şi jumătate (1 an de arest preventiv+6 luni de arest la domiciliu). Tahli Fafel a stat şi el 1 an şi 3 luni în măsuri preventive (arest preventiv+arest la domiciliu).

4. Pe 21 noiembrie 2017, Mohamad Yassin şi Tahli Fafel sunt achitaţi definitiv de judecătorii Curţii de Apel în temeiul “fapta nu este prevăzută de legea penală”.

5. Dosarul a fost instrumentat de procurorul DNA Florentina Mirică, chiar şefa Serviciului de combatere a corupţiei în Justiţie din DNA, Secţia I, şi a fost verificat “sub aspectul legalităţii şi temeiniciei” de vestitul Gheorghe Popovici, şeful Secţiei I a DNA, campionul achitărilor în DNA.

1 an şi jumătate de arest finalizat în achitare definitivă. Cine răspunde?"

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.