Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei dezvăluie CULISELE suspendării judecătoarei care se ocupa de dosarul insolvenţei Realitatea Media

sorina matei

Jurnalistul Sorina Matei a făcut o analiză tranşantă după ce Consiliul Superior al Magistratură a decis suspendarea din funcţie a judecătoarei care, de 7 ani, judeca dosarul insolvenţei Realitatea Media. Decizia demonstrează că lucrurile în acest caz erau mari, serioase, clare şi sedimentate, scrie Sorina Matei, într-o postare pe Facebook. De asemenea, hotărârea CSM mai arată că această instituție, care este garantul independenței Justiției, chiar vrea să-și facă curat în propria ogradă, mai scrie jurnalista.

Citeşte şi:  ALERTĂ – Ofiţerii DGA au descins la Poliţie! Cinci agenţi suspecţi de luare de mită, ridicaţi după percheziţii

”Judecătorii, aşa cum s-a văzut în ultima perioadă, mai ales cei din CSM care sunt garanţi aleşi ai independenţei Justiţiei, vor să iasă din chingile interferenţelor externe şi sunt determinaţi să-şi facă curat în propria ogradă. Pentru că actul de Justiţie se face numai în sala de judecată, se înfăptuieşte numai în numele legii, în mod imparţial, independent şi egal pentru toţi. Iar în deciziile Justiţiei luate de judecători, în numele aceloraşi legi faţă de care ne supunem toţi, nu trebuie să existe niciodată nici privilegii şi nici discriminări”, remarcă Sorina Matei, pe Facebook.

Jurnalista susţine încă că în cazul Moncea, vreme de șapte ani, s-a făcut un zid în jurul judecătoarei.

”De 7 ani se cunoaşte în presă aşa numitul “caz Moncea”. De 7 ani se scrie, se ştie, aproape în detaliu totul şi, cu toate acestea, doar câteva voci din media au vorbit constant despre această speţă şi, în plus, despre ce face şi câte face acest judecător.

Omerta a fost evidentă, blocajul a fost mai mult decât vizibil în cazul acestui judecător în legătură cu care tot timpul, de 7 ani, s-a făcut efectiv zid. Au sesizat multe nereguli justiţiabilii, s-a făcut zid. Au sesizat nereguli chiar alte instituţiile statului, blocaj total. ANAF a sesizat CSM încă de acum 3 ani, din 2015, în legătură cu presupuse ilegalităţi şi chiar cu desfiinţarea pur şi simplu a hotărârilor altor instanţe. Şi iar s-a făcut zid. Ba chiar s-au apărat reputaţii, s-a statuat că orice critică în speţă afectează independenţa Justiţiei. Însă lucrurile erau atât de adânci şi probabil grave încât nu au mai putut fi ţinute mult sub tăcere.

Aşa că problemele evidente şi întinse pe o atât de lungă perioadă de timp au început să fie sesizate chiar de oamenii din Justiţie”, mai scrie Matei.

Totuşi, mai spune Sorina Matei, decizia Secției pentru judecători a CSM de a o suspenda pe Mariana Moncea reprezintă ”un pas curajos făcut de judecători pentru garantarea independenţei, imparţialităţii, legalităţii şi credibilităţii actului de justiţie”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.