Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei DEZVĂLUIE ultima mutare a lui Klaus Iohannis: Cine e, de fapt, patronul clubului de golf pe care l-a inaugurat președintele / VIDEO

Preşedintele Klaus Iohannis a participat sâmbătă în localitatea Teleac, lângă Alba Iulia, la inaugurarea oficială a celui mai mare resort de golf din România, o investiţie privată despre care şeful statului a apreciat că este "unică" în ţara noastră şi prin care România "ajunge pe harta golfului mondial".

Un pasionat al jocului de golf, Klaus Iohannis i-a spus în discursul său iniţiatorului acestui proiect, Ioan Popa, că a realizat o "investiţie extraordinară" şi că implicarea sa ca om de afaceri în zona destinată sportului este una demnă de lăudat.

Citește și: Decizia care îi va afecta pe toți clienții săi! Ce ÎNCHIDE Vodafone

Surprinde prezența președintelui la inaugurarea unei afacere private. Dar, ce surprinde și mai mult, e cine este, de fapt, Ioan Popa, patronul acestui club de golf. Jurnalista Sorina Matei a dezvăluit mai multe despre afaceristul ardelean.

”Proprietarul resortului de lux şi terenului de golf privat inaugurat astăzi de Klaus Iohannis, ca preşedinte al României, Ioan Popa, patronul Transavia, a fost asociatul lui Ioan Rus, lider PSD/Grupul de la Cluj şi al controversatului om de afaceri clujean Ioan Bene, reţinut de DNA în 2014 şi condamnat nedefinitiv în 2016, în dosarul lui Horia Uioreanu la 3 ani şi 10 luni de închisoare cu executare.

Citește și: Președintele Klaus Iohannis laudă „o investiție unică în România”! Suma uriașă cu care a fost pusă țara noastră pe „harta mondială”

Ioan Popa, Ioan Rus şi Ioan Bene au fost câţiva ani asociaţi în Societatea Comerciala Sportiva HANDBAL CLUB TRANSILVANIA - S.A, aşa cum arată actele oficiale.

Ioan Bene este acuzat şi condamnat pe fond pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în înscrisuri iar în septembrie 2017 în instanţa de apel s-a cerut sesizarea CJUE, solicitare respinsă. Foarte probabil, Curtea de Apel Cluj va pronunţa în curând o decizie definitivă în acest dosar de corupţie.

Citește și: Acuze grave la adresa Carrefour! Cum ar „țepui” clienții

Ioan Popa a declarat astăzi, că preşedintele Iohannis a fost "Aperolul" lui în afacere/afaceri, că are "deprinderi" de golf şi că poate mai vine în resortul de lux: "Şeful statului a fost la mine în curte. E foarte important când, de la vârful statului, cea mai înaltă autoritate vine, îţi dă girul că ai făcut un lucru ca lumea".

Ioan Popa este proprietarul concernului Transavia/procesare carne pui, avea în 2010 o avere de 90 milioane de euro/estimare Forbes, este votant al lui Klaus Iohannis, este considerat cel mai bogat/unul dintre cei mai bogaţi oameni din Alba şi are/a avut participări în firmele:TRANSAVIA SA, AVICOLA BRAŞOV, NUTRIVA COOPERATIVA AGRICOLA, SOCIETATEA COMERCIALA SPORTIVA HANDBAL CLUB TRANSILVANIA - S.A, TRANSAVIA INTERNATIONAL FOODS - S.R. L, S.C. TRANSAVIA GRUP - S.R.L, ALBA MANAGEMENT, SC FOTBAL CLUB MUNICIPAL APULUM SA, ALBA MEDIA SRL, ALCOMB SA, CEREALCOM SA.”, scrie Sorina Matei pe contul său de Facebook.

Citește și: Premierul Mihai Tudose a început ASALTUL! Pe cine a CONCEDIAT șeful Guvernului . .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.