Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei îl 'rupe' pe Sebastian Ghiță: Ce spune despre fostul său șef de la România TV

sorina matei

Sebastian Ghiță și Sorina Matei sunt în război! Deputatul vrea audierea jurnalistei de la Digi 24 la Comisia SRI din Parlament după ce a aceasta a spus că SRI are o atitudine misterioasă în scandalul provocat în sistemul de sănătate de către firma Hexi Farma.

Sorina Matei îi răspunde lui Sebastian Ghiță, fostul său șef de la România TV, în perioada în care era realizatoare acolo. De altfel, în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, Ghiță a dezvăluit că a angajat-o pe Sorina Matei la cererea unui general SRI. Tot în exclusivitate pentru STIRIPESURSE.RO, Sorina Matei a avut următoarea replică.

”Nu este nici prima, nici ultima oară probabil când inculpatul, trimisul în judecată şi cercetatul penal pentru 12 infracţiuni de corupţie în patru dosare penale, Ghiţă Sebastian Aurelian, în acelaşi timp şi membru al comisiei parlamentare de control asupra SRI mă atacă public.

În ultimii trei ani o face în mod constant, deranjat de investigaţiile jurnalistice pe care le realizez.

Citește și: După cei doi tineri filmați când făceau sex la metrou, o tânără a făcut o grozăvie și mai mare / VIDEO

Ceea ce mi se pare mai grav este faptul că inculpatul, trimisul în judecată şi cercetatul penal în patru dosare penale, Ghiţă Sebastian Aurelian, pare a fi întotdeauna profund răvăşit dacă cineva pune întrebări legitime despre SRI, cum este acum, în cazul Hexi Pharma, transformându-se într-un purtător de cuvânt neoficial în ultimii ani şi un iute apărător din oficiu.

Ca exemplificare, redau chiar din redacţia rapidă oferită de incuplatul pentru fapte de corupţie al comisiei SRI, Ghiţă Sebastian Aurelian pentru ştiripesurse.ro: “Ofiţerii din SRI îşi fac datoria şi informează despre diverse situaţii grave din societate. Informările SRI au mai multe sau mai puţine informaţii dar nu poţi să ceri SRI să se substituie celorlalte instituţii.”

Citește și: Reacția unor coreence după ce beau bături acidulate americane: Au gust de spital / VIDEO

Observ că deşi au trecut aproape trei săptămâni de la acest scandal, care vizează dreptul fundamental şi constituţional al oricărui cetăţean la sănătate, siguranţa sistemului public de sănătate şi responsabilitatea instituţiilor statului plătite din bani publici, comisia parlamentară de control asupra SRI, din care face parte şi inculpatul Ghiţă, nu a considerat necesar să audieze SRI, astfel încât cetăţenii să ştie exact şi pe cine precis a informat SRI prin “circa 100 de informări către beneficiarii legali” în legătură cu Hexi Pharma, firmă care a avut contracte directe fără licitaţie, pe bani publici, inclusiv cu SRI, tot instituţie a statului, plătită tot din bani publici.

Şi tot comisia parlamentară de control asupra SRI, din care face parte acelaşi incuplat pentru fapte de corupţie Ghiţă, nu a considerat necesar să întrebe SRI de ce nu declasifică cele "circa 100 de informări către beneficiarii legali" pe cazul Hexi Pharma, dacă acestea au existat, mai ales că potrivit legii 182 din 12 aprilie 2002 declasificarea nu poate fi făcută decât de emitent. Adică numai de către SRI care este coordonatorul general al activităţii de clasificare şi efectuează şi controlul măsurilor privitoare la protecţia informaţiilor.

Citește și: Singurele locuri din lume unde nu există restricții de viteză: Vezi care sunt acestea

Cum eu, în calitate de cetăţean şi jurnalist, nu pot crede pe cuvânt un inculpat, trimis în judecată şi cercetat penal pentru 12 infracţiuni de corupţie în patru dosare penale, chiar membru al comsiei parlamentare care controlează SRI, în condiţiile în care nimeni nu a fost audiat pe această temă şi când SRI a avut contracte directe din bani publici chiar cu Hexi Pharma, îmi susţin aceste întrebări pe care le consider legitime, fundamentate şi îndreptăţile.

Pentru că asta trebuie să facă jurnaliştii în singura pe care o au faţă de public: să pună întrebări, chiar şi când acestea, aşa cum se vede, nu convin absolut deloc lui Ghiţă Aurelian Sebastian, incuplat pentru fapte de corupţie şi membru al comisiei care controlează SRI.”, e mesajul Sorinei Matei transmis pentru STIRIPESURSE.RO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.