Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Matei intervine în scandalul momentului: Sebastian Ghiță e DEVOALAT/ VIDEO

sorina matei

Dezvăluirile fostului deputat, Sebastian Ghiță au cutremurat întreaga țară. Ghiță a făcut o serie de mărturii în cinci episoade în care a devoalat amănunte incredibile și legăturile pe care le-ar fi avut cu șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, dar și cu adjunctul SRI, Florian Coldea. Afirmațiile lui Ghiță sunt desființate de jurnalista Sorina Matei, care crede că fostul deputat minte în tot ceea ce spune.

CItește și: Varianta lui Ion Cristoiu la DEZVĂLUIRILE lui Sebastian Ghiță

"De ce cred că Sebastian Ghiţă minte

L- am cunoscut şi, ulterior, investigat pe Sebastian Ghiţă timp de 4 ani. Ştiu cum gândeşte şi cum acţionează. Tactica în care este specializat este de a amesteca, de a presăra nişte adevăruri, nişte momente pe care el le alege când vrea şi le prezintă cum vrea, cu o găleată de minciuni.

De ce cred că este posibil să mintă şi acum ca şi în alte dăţi.

În primul rând, Ghiţă spune textual că “persoane de rang înalt din SRI mi l-au prezentat pe Coldea în 2008”. Factual, în 2008, Coldea era prim adjunct, iar singura persoană din SRI de rang mai înalt decât Coldea era George Maior. Geoge Maior, care era director deja de 2 ani, este naşul lui Victor Ponta de căsătorie.", spune Sorina Matei pe contul să de Facebook.

Vezi şi: Sebastian Ghiţă, noi DEZVĂLUIRI care vor CUTREMURA România: Victor Ponta e cel VIZAT

Și asta nu e tot. Jurnalista continuă să demonteze tot ceea ce spune Ghiță. În seria afirmațiilor Sorinei Matei intră și fostul șef SRI, George Maior despre care aceasta se miră de ce nu există în dezvăluirile lui Ghiță. Tot Sorina Matei are răspunsul. "În al doilea rând, după cum se observă, Ghiţă îl decupează pe George Maior din poveştile lui, ceea ce este ciudat. Ghiţă nu spune niciun cuvânt despre directorul SRI, nu-l menţionează ca şi cum n-ar fi existat în peisaj, deşi relaţiile lui erau foarte strânse, iar George Maior, ca naş al lui Ponta, era prieten bun cu Ghiţă, fără de care un adjunct al SRI, fie şi Coldea numit, nu putea să facă nimic, pentru că ii era subordonat direct. De asemenea, în povestea cu numirea procurorilor, lipsesc Băsescu şi negocierile pe Bica şi Niţu. La fel, niciun cuvânt.", spune Sorina Matei.

Sorina Matei nu se oprește aici. Jurnalista atenționează că mărturisirile lui Ghiță se bazează doar pe vorbe și atât, fără poze, imagini sau documente. "În al treilea rând, presa a relatat în 2013 şi ulterior despre mai multe concedii pe care George Maior, pe atunci director SRI, le-ar fi făcut cu Ponta şi Ghiţă în exteriorul ţării. George Maior a negat atunci, inclusiv prin fostul purtătorul de cuvânt al SRI.

Citeşte şi: Noi DEZVĂLUIRI despre Florian Coldea şi Kovesi: Pentru cine 'joacă' cei doi

În al patrulea rând, Ghiţă nu prezintă probe, fotografii, imagini, ci doar vorbe. Tipic în strategiile lui de atac. Dacă Ghiţă a fost în concedii cu Coldea, cred că din aceste concedii nu putea să lipsească şi George Maior. Iar dacă prezintă poze sau imagini, ar trebui să le decupeze. Şi se vede asta în orice montaj. În al cincilea rând, George Maior era un mare susţinător al numirii lui Kovesi la DNA, astfel că în Iulie 2013, după numirea procurorilor, domnul Maior în timpul unui interviu pe care mi l-a acordat a spus că “prezenţa doamnei Kovesi este o garanţie de progres în acest domeniu, al luptei anticorupţie, să vă fie clar acest lucru şi dumneavoastră”, a accentuat atunci , pe un ton neobişnuit nervos, eu exprimând înainte opinia pe blog că procedura trebuie să fie transparentă, pe merit şi rezultate, aşa cum cerea corpul procurorilor DNA şi nu negociată politic.

În al şaselea rând, George Maior a devenit ambasadorul României în SUA, după ce a plecat de la SRI, iar relaţiile lui Maior cu SUA şi structurile de informaţii de acolo şi oficiali se văd în imaginile şi evenimentele publice. În al şaptelea rând, având în vedere că Ghiţă, aşa cum se vede, urmează modelul Udrea, ţintele fiind aceleaşi- Koveşi şi Coldea ( Udrea a făcut aşa la o zi după ce a fost pusă sub urmărire penală şi sub control judiciar, Ghiţă a dispărut şi a început să acuze în ziua când a rămas fără imunitate), Ghiţă se legitimează prin Udrea, Ponta şi Băsescu- iar Băsescu, vine pe turnantă la susţinere şi cere nici mai mult decât arestarea degrabă a celor doi- cred că povestea e mai mare, mai amplă, pregătită, iar gruparea amplă Ghiţă- Băsescu acţionează coordonat în acelaşi scop- dărâmarea şefei DNA şi a prim adjunctului SRI. După atacul lui Udrea, după Black Cube, acum avem parte de serialul “Ghiţă aruncă cu acuzaţiile pe care le vrea el”, ştiind că ar putea fi oarecum credibil pentru că vine din interiorul Sistemului, ca şi Udrea şi Băsescu.

Citește și: Ce implicare a avut Traian Băsescu în 'şantajarea' lui Victor Ponta: Fostul preşedinte spune totul

În al optulea rând, aşa cum au declarat public, Băsescu, Udrea şi Ponta nu pe George Maior, apropiatul lui Ponta- Ghiţă, şi susţinător al candidaturii la preşedinţie al lui Ponta, au vrut să-l demită în 2014, stând cu decretul pe masă, ci pe prim adjunctul său. Şi de atunci a început obsesia Kovesi-Coldea care ţine de 3 ani. So, no surprise", a încheiat Sorina Matei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.