Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea, anunț de ultimă oră pentru sistemul sanitar: A scăzut numărul asistenților care vor sa plece din țară

stiripesurse.ro
Sorina Pintea

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a precizat duminică, de Ziua Internațională a Asistentului Medical, că este îmbucurător faptul că ultimele statistici arată o scădere semnificativă a numărului de cereri de conformitate care atestă studiile urmate, pentru a lucra ulterior în străinătate, potrivit Mediafax.

„Astăzi (duminică, n.r.) sărbătorim asistenții medicali care își desfășoară activitatea în sistemul medical, prilej cu care doresc să îmi exprim respectul față de activitatea cadrelor medicale – medici, asistenți medicali, infirmieri pentru efortul depus în asigurarea asistenței medicale. Asistentul medical are un rolul important în echipa medicală și în procesul de îngrijire al pacienților, dar și în cel de consiliere și informare a acestuia. Avem nevoie de asistenți medicali profesioniști, bine pregătiți si aproape de pacienții noștri”, a transmis ministrul Sorina Pintea, printr-un comunicat de presă.

Citește și: Un român candidează ca independent pentru un post de consilier local în Dublin: Aici nu suntem în România, unde se promite marea cu sarea pentru a obține voturi

Pintea mai anunță că Ministerul Sănătății a inițiat un proiect de modificare a Ordinului MS 942/2017 privind specializările pentru asistenții medicali prin care se extinde lista specializărilor și se dă posibilitatea reconversiei profesionale a asistenților medicali, indiferent de nivelul de calificare.

„Îmbucurător este faptul că ultimele statistici arată o scădere semnificativă a cererii de certificate de conformitate, documente care atestă studiile urmate în vederea exercitării profesiei peste hotare. Mai mult, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, Ministerul Sănătății a organizat întâlnirea comună a medicilor șefi, asistenților medicali șefi și a dentiștilor șefi din Statele Memebre ale Uniunii Europene, unde au fost dezbătute teme de interes, precum siguranța pacienților și calitatea îngrijirii și controlului infecțiilor asociate asistenței medicale, combaterea rezistenței la antimicrobiene, valorificarea inovației, și intensificarea cooperării pentru sprijinirea sănătății populației din regiunea europeană”, mai subliniază ministrul Sănătății.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.