Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea a fost externată. Fostul ministru va sta în izolare 30 de zile la Baia Mare

Transilvania Expres
Sorina Pintea

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a părăsit spitalul în care era internată de la eliberarea din arest. Aceasta a plecat spre Baia Mare, unde va rămâne izolată la domiciliu timp de 30 de zile, din motive de sănătate, au precizat surse apropiate acesteia, pentru STIRIPESURSE.RO.

Curtea de Apel Bucureşti a decis, pe 6 martie, ca Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătăţii, să fie eliberată din arest preventiv, urmând ca aceasta să fie cercetată sub control judiciar pentru 60 de zile, în dosarul în care este acuzată de luare de mită.

Imediat după eliberare, Sorina Pintea a fost internată la Centrul Clinic de Boli Reumatismale "Dr. Ion Stoia" din Bucureşti. Având în vedere starea de sănătate a acesteia şi pandemia de coronavirus, recomandarea medicilor a fost de izolare la domiciliu timp de 30 de zile.

Fostul ministru Sorina Pintea a fost diagnosticată, în 5 noiembrie 2019, cu o „boală gravă autoimună, urmând imediat tratamentul specific, printre care și cel cu imunoglobuline”. Ea a precizat că este vorba de dermatomiozita, o boală inflamatorie idiopatică cu semne cutanate caracteristice ce apare atât la adulţi cât şi la copii.

Sorina Pintea a contestat decizia din 28 februarie luată de Tribunalul Bucureşti, prin care a fost arestată preventiv pentru 30 de zile. Curtea de Apel Bucureşti a admis contestaţia pe 6 martie şi a plasat-o sub control judiciar. Ea este acuzată că, în calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare, judeţul Maramureş, a luat mită, în formă continuată. Avocaţii Sorinei Pintea au depus plângeri cu privire la modul în care aceasta a fost tratată în arest.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.