Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea dă ALERTA - Patru angajate ale Maternității Giulești, INFECTATE cu stafilococ

mediafax.ro
maternitate

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, spune că patru angajate ale Maternităţii Giuleşti au fost depistate cu stafilococ pozitiv, în urma rezultatelor de la exudate, dar se aşteaptă şi cele de la probele trimise de la Institutul Cantacuzino, pentru a se stabili dacă există legătură cu îmbolnăvirea nou-născuţilor. De asemenea, patru probe sterile de apă au fost neconforme, mai spune Pintea.

Citește și: Vești de ULTIMĂ ORĂ despre starea de sănătate a lui Mihai Constantinescu - Ce anunță medicii

"Rezultatele au relevat patru probe pozitive de la exudate, în cazul unei moaşe care lucrează la blocul operator, două asistente de la salonul de nou-născuţi şi o infirmieră de la salonul de nou-născuţi. S-a depistat prezenţa stafilococului pozitiv în toate cele patru cazuri", a anunţat, joi, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea.

Ea a adăugat că patru probe sterile de apă au fost depistate neconforme.

"Echipa de control va aplica sancţiuni contravenţionale personalului medical şi va dispune măsuri de remediere a deficienţelor constatate, asta după ce vom avea rezultatele de la probele trimise la Institutul Cantacuzino. Pentru că este nevoie de această fenotipare; în prima fază s-a constatat că stafilococul găsit în exudatele nazale nu are legătură de cauzalitate cu stafilococul găsit la nou-născuţi. Dorim să verificăm şi să vedem întocmai dacă angajaţii se fac vinovaţi de îmbolnăvirea micuţilor", a spus Pintea.

Ministerul Sănătăţii preciza, vineri, că la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii ”Grigore Alexandrescu” au fost internaţi cinci copii născuţi prin cezariană la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie ”Prof. Dr. Panait Sârbu” (Maternitatea Giuleşti), în perioada 25 martie - 30 aprilie, cu posibile infecţii stafilococice (MRSA).

Din cele cinci cazuri, doi au fost externaţi, iar dintre cei trei copii internaţi în prezent la Spitalul ”Grigore Alexandrescu”, două cazuri au fost confirmate cu stafilococ MRSA, iar în cel de-al 3-lea caz rezultatul este negativ.

”În cadrul verificării, au fost prelevate zilele trecute un număr de 48 de probe de sanitaţie, exudate nazale şi probe de apă sterile. Rezultatele au relevat lipsa MRSA la toate probele efectuate, cu o excepţie. S-a depistat prezenţa stafilococului coagulazo-pozitiv la una dintre moaşe. Acest stafilocococ este diferit de MRSA, depistat în cazul nou-născuţilor, iar în cazul personalului purtător este necesară respectarea măsurilor de protecţie standard prevăzute în norme”, a transmis Ministerul Sănătăţii.

Sursa citată preciza că, vineri, s-au mai prelevat noi probe: 20 de exudate nazale, 10 teste mâini personal şi 18 teste aeromicrofloră.

De asemenea, continuă verificările foilor de observaţie ale tuturor copiilor născuţi în această maternitate, în perioada menţionată, precum şi a măsurilor de dezinfecţie şi sterilizare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.