Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea îi numește IPOCRIȚI pe medicii care vor să facă GREVĂ: 'Veniturile vor creşte'

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea la Ministerul Sanatatii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, le-a răspuns, luni, sindicatelor din sistemul sanitar care ameninţă cu declanşarea grevei generale, ea spunând că ar fi "o ipocrizie" să înceapă protestele, în condiţiile în care veniturile nete ale cadrelor medicale vor creşte.

"Am avut discuţii cu reprezentanţii Sanitas şi vom continua discuţiile. Chiar mâine (marţi, n.r.) avem o întâlnire. Am avut discuţii şi cu ministrul Finanţelor pe acest subiect şi totuşi trebuie să înţelegem că statul român poate oferi astăzi un nivel de 30 la sută al sporurilor la nivel de ordonator principal de credite. Dar să nu uităm că se pot acorda sporuri şi din veniturile proprii ale spitalelor. Ştiu că sunt nemulţumiri legate de acordarea sporurilor, dar acel procent de 30 la sută trebuie respectat. Veniturile nete nu scad. Ne raportăm la luna ianuarie, la luna februarie anului 2018. Veniturile nete cresc. Atât putem, 30 la sută. Aşa spune legea", a declarat, într-o conferinţă de presă, ministrul Sorina Pintea.

Citește și: Se anunță GREVĂ GENERALĂ: Ce Sindicat nu este mulțumit de creșterile salariale

Ea a spus că pot fi acordate sporuri şi din venturile proprii ale spitalelor şi că depinde doar de manageri, de modul în care aceştia ştiu să gestioneze.

"Noi am făcut calcule, şi dânşii au făcut calcule, ieri am avut discuţii, vom avea şi mâine discuţii. Nu am înţeles de ce s-a stabilit un calendar al pichetărilor pentru că nu am discutat efectiv pe fiecare categorie în parte. Este adevărat că noi am spus că avem grijă de medici pentru că avem nevoie de medici pentru un act medical de calitate. Avem nevoie de tot personalul medical. Dar de la bun început s-a stabilit aplicarea 2022 pentru medici şi asistenţi medicali, iar pentru restul progresiv. O să mai avem discuţii şi mâine cu cei de la Sanitas, pentru că lucrurile trebuiesc clarificate. Aceste salarii nu sunt mici. Atâta vreme cât nu există scăderi de venituri, nu cred că sunt motive pentru grevă generală. Ar fi o ipocrizie din partea celor de la Sanitas să declanşeze greva. Dar eu cred că putem discuta şi putem găsi soluţii pentru toate problemele. Mie îmi pare rău că au ajuns la aceste discuţii înainte de întâlnirea noastră de mâine, pentru că noi mâine mai aveam programată o discuţie", a mai afirmat ministrul Sănătăţii.

Citește și: Răsturnare de situație în cazul alăptării în spațiile publice: Ce sancțiuni riscă

Liderul Sanitas, Leonard Bărăscu, a anunţat, luni, că "toate lumea vrea declanşarea gerevei" şi că s-a decis dechiderea conflictului de muncă, iar din 20 martie sindicaliştii vor începe acţiunile de pichetare a ministerelor.

"Gălăgie mare, toată lumea vrea, dacă se poate, să începem din momentul ăsta să deschidem conflict, să ieşim în stradă, să facem grevă. Trebuie să ne aliniem totuşi la ce spune legea. Am decis să deschidem şi conflict de muncă, să strângem semnături. Începând cu data de 20, de săptămâna viitoare, asta înseamnă marţi şi joi, o să începem cu pichetări la ministere", a declarat liderul Sanitas.

Citește și: Lovitură grea pentru Inna: Ce au descoperit judecătorii- A rămas fără bani

El a spus că în 25 aprilie va fi organizat un miting la care sunt aşteptaţi cel puţin 20.000 de oameni, iar după acest miting va urma imediat greva generală.

"În 25 aprilie va fi un miting de amploare la care sperăm să aducem cel puţn 20.000 de oameni. Greva generală va urma imediat dupa miting, în funcţie de ce se va întâmpla", a precizat liderul Sanitas.

Citește și: Gigantul Uber dă lovitura: Ce serviciu va lansa în 100 de orașe din lume- București se află printre ele .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.