Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Pintea va fi audiată marți în Comisia pentru abuzuri a Camerei Deputaților

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, va fi audiată în Comisia de abuzuri a Camerei, marți, ora 10.00, după o petiție formulată de mai multe persoane cu deficiențe de auz legat de dificultățile pe care le întâmpină în obținerea permisului de conducere din cauza unui ordin al Ministerului Sănătății, scrie Mediafax.

„La Comisia pentru cercetarea abuzurilor a fost înregistrată o petiție din partea a șase petiționari surzi care reclamă, același lucru îl reclamă de fapt și cei de la Comisia drepturilor omului, și anume dificultățile pe care le întâmpină persoanele cu deficiențe de auz în obținerea sau înnoirea permiselor de conducător auto”, a declarat deputatul PNL Ioan Bălan, președintele Comisie pentru abuzuri.

Liberalul a explicat că problema pe care au ridicat-o în petiție persoanele cu deficiențe de auz este legată de un ordin al Ministerului Sănătății, despre care aceștia spun că este discriminatoriu și le încalcă drepturile.

Citește și: Ecaterina Andronescu va fi audiată marți în Parlament

„Povestea aceasta vine din faptul că Ministerul Sănătății, prin ministru, a dat un ordin cu nr. 1162/2010 care lasă loc la interpretări și nu conține dispoziții cu nivel acceptabil de precizie, iar persoanele cu deficiențe de auz sunt discriminate și se încalcă prevederile constituționale referitoare la egalitatea în drepturi și la protecția drepturilor persoanelor cu dizabilități”, a completat Bălan.

La ședința de marți a Comisiei pentru cercetarea abuzurilor au fost invitați petiționarii, precum și membri ai Comisiei pentru drepturile omului din Camera Deputaților, în contextul în care Sorina Pintea a fost invitată, pe același subiect, la o audiere în forul legislativă și nu a participat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.