Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sorina Plăcintă a dat LOVITURA: Fosta șefă a Ministerului Sportului a devenit MILIONARĂ în euro

www.stirilekanald.ro
Sorina Plăcintă

Sorina Plăcintă s-a făcut remarcată după ce a ocupat funcția de senator și de minstru al Sportului. Aceasta și-a încercat norocul și în afacerile cu confecții. Fost inginer la filatura de lână pieptănată din Focșani, Plăcintă a înființat o firmă de confecții în 1994, împreună cu soțul ei de atunci, Ștefan Sabota, investiția inițială fiind de 50.000 de dolari, așa cum a dezvaluit in mai multe interviuri.

Citește și: Vărul soției deputatului Ghiță, audiat la DNA

Ulterior, Placinta a preluat aproape toate actiunile firmei, in ultima sa declaratie de interese, din 2013, reiesind ca detine 99.897% din acestea.

Compania Sorinei Placinta a avut profituri fabuloase in urma cu aproape zece ani, recordurile fiind stabilite in 2007 (5.738.803 lei) si 2008 (7.558.441 de lei). In anii urmatori, profiturile au scazut spre cateva sute de mii de lei pe an, insa revirimentul a fost consemnat in 2015, cand firma a raportat un castig de 1.825.740 de lei. Din 2007 pana in 2015, compania Sorinei Placinta a avut un profit total de aproximativ 18,2 milioane de lei, adica 4 milioane de euro, anunță Stirilekanald.ro.

Succesul financiar are si o alta explicatie. In 2010 si 2011, compania Sorinei Placinta a primit nu mai putin de sase contracte de finantare, din partea unor programe guvernamentale si europene, suma totala fiind de 14.115.673 de lei, adica aproximativ 3,13 milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.