Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sosirea lui Messi în MLS, o bună oportunitate de profit pentru CONCACAF și CONMEBOL

messi inter miami

Sosirea starului argentinian Lionel Messi la Inter Miami a generat o adevărată revoluţie în Major League Soccer (MLS), iar confederaţiile de pe continentul american vor să profite la rândul lor de prezenţa celui mai bun fotbalist al planetei.

Potrivit postului argentinian de televiziune TyC Sports, preşedintele Confederaţiei sud-americane de fotbal (CONMEBOL), Alejandro Dominguez, doreşte să înfiinţeze un nou turneu, împreună cu Confederaţia din America de Nord, America Centrală şi Caraibe (CONCACAF), existând în prezent discuţii în acest sens între responsabilii celor două organizaţii, conform agerpres.

Iniţial, s-a luat în calcul invitarea echipei Inter Miami la Copa Libertadores, cea mai importantă competiţie la nivel de club din America de Sud, însă acest lucru nu este posibil din cauza regulamentului în vigoare.

În aceste condiţii, cea mai bună variantă luată în calcul este înfiinţarea unui nou turneu, la care să fie invitate cluburile campioane din Liga mexicană, Leagues Cup (în care Inter Miami va disputa sâmbătă finala cu formaţia Nashville FC), Copa Libertadores şi Copa Sudamericana.

Prima ediţie a acestui nou turneu ar urma să se dispute în ianuarie 2024, potrivit sursei citate.

Lionel Messi, septuplu câştigător al Balonului de Aur, a marcat nouă goluri în şase meciuri disputate sub culorile echipei Inter Miami, cu care a semnat în această vară, după expirarea contractului său cu Paris Saint-Germain.

Gruparea din Florida a obţinut şase victorii consecutive de la sosirea căpitanului selecţionatei Argentinei, în condiţiile în care era cea mai slabă echipă din Major League Soccer înaintea startului Leagues Cup, ocupând ultimul loc în Conferinţa de Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.