Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soția lui Paul Lambrino rupe tăcerea: Prințul ar vrea să ceară azil politic

cancan.ro
printesa lia si printul paul

„Prinţul" Paul al României, dat oficial în urmărire internaţională, ar vrea să ceară azil politic, a declarat soţia sa, "prinţesa" Lia, miercuri, într-un interviu în exclusivitate, la Antena 3. Paul Lambrino a fost dat în urmărire internaţională.

Citește și: Război deschis în PNL: 'Din toții așii noului Guvern, nu am tras niciunul!'

Lia susţine că nu ştie unde de află soţul ei, Paul al României, care este de negăsit după ce a fost condamnat la trei ani şi patru luni de închisoare cu executare.

"Paul este şi s-a considerat nevinovat. Vom folosi toate căile legale care ne stau la dispoziţie pentru a demonstra acest lucru. Prinţul Paul al României se consideră victima unui proces politic. E inadmisibil, ca drepturile lui să nu fie recunoscute nici acum. El nu a fugit din ţară în urma condamnării, ci a plecat în Portugalia, unde a deschis un proces de succesiune (...)", a spus prinţesa Lia, miercuri, într-un interviu în exclusivitate, la Antena 3.

Judecătorii au reţinut că Paul Lambrino sau Paul al României a revendicat ilegal averea bunicului său. Între proprietăţile revendicate se numără bunuri precum Ferma Regală de la Băneasa, parte a Domeniilor Coroanei. Aceste domenii nu erau în proprietatea Casei Regale, ci erau proprietăţi ale Statului român, date în folosinţă Casei Regale.

În 2006, Paul şi-a vândut drepturile succesorale companiei Reciplia condusă de Truică şi controlată de holdingul lui Steinmetz. Gruparea ar fi reuşit apoi să dobândească terenurile prin corupţie şi protecţie la nivel înalt.

Prejudiciul în dosar se ridică la aproximativ 135 de milioane de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.