Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Soţia unui politolog german a fost acuzată de spionaj în beneficiul serviciilor de informaţii chineze

cartita spion

Soţia unui politolog german vizat de justiţie pentru spionaj în beneficiul serviciilor de informaţii chineze a fost acuzată la rândul său pentru aceleaşi motive, a anunţat luni parchetul federal, citat de France Presse.

Potrivit parchetului lui Karlsruhe, competent în materie de terorism şi spionaj, germano-italiana Klara K. şi soţul său Klaus L. au fost contactaţi de agenţi ai serviciilor de spionaj chineze în timpul unor conferinţe la Shanghai (China) în 2010.

De atunci şi până în 2019, aceştia "au furnizat în mod regulat informaţii" serviciilor secrete chineze "înainte sau după vizite de stat internaţionale sau conferinţe internaţionale", afirmă parchetul într-un comunicat.

Politologul a fost deja inculpat la începutul lunii iulie, scrie Agerpres.ro.

Cuplul a primit "onorarii" în schimbul informaţiilor obţinute în principal datorită multor contacte politice la nivel înalt, formate ca parte a think-tankului condus de Klaus L. din 2001.

Ei sunt de asemenea suspectaţi că au fost plătiţi pentru a se duce la întâlniri cu ofiţeri de informaţii chinezi.

Acest caz ar putea fi deosebit de jenant pentru Germania, în timp ce Klaus L. ar fi lucrat timp de cincizeci de ani pentru BND, serviciul federal german de informaţii, a dezvăluit canalul public ARD.

Activitatea sa presupusă de agent dublu a condus poliţia să-i percheziţioneze domiciliul în 2019, înainte să aibă loc arestarea doi ani mai târziu.

Klaus L. a fost unul dintre liderii, potrivit ARD, influentei Fundaţii Hanns-Seidel, afiliată conservatorilor bavarezi CSU.

Germania s-a confruntat recent cu un alt caz de spionaj, implicând de această dată Rusia.

Justiţia germană a anunţat la 21 iunie arestarea pe teritoriul ţării a unui om de ştiinţă rus ce lucrează într-o universitate şi este suspectat de spionaj în folosul Moscovei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.