Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șova, înlocuit cu un bancher de la JP Morgan

manuel-costescu

Un bancher de la JP Morgan este noul șef al  Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, fostul minister al Marilor Proiecte.

Prim-ministrul Dacian Cioloș l-a numit pe Manuel Costescu, director la filiala din Londra a băncii americane JP Morgan, secretar de stat în fruntea Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat. Decizia de numire a fost publicată în Monitorul Oficial luni, 8 februarie.

Potrivit profit.ro, până la acest moment, Costescu s-a ocupat, la biroul din Londra al JP Morgan, de legăturile băncii cu instituții de stat precum bănci centrale, bănci de dezvoltare de tip Eximbank, trezorerii și agenții guvernamentale.

Manuel Costescu are 40 de ani, deține un MBA obținut la Sloan School of Management de la Massachusetts Institute of Technology, un master în dezvoltare internațională de la Kennedy School of Government din cadrul Universității Harvard și o diplomă în economie de la Universitatea Brandeis din Massachusetts.

Într-un interviu pentru profit.ro, acordat în urmă cu o săptămână, șeful Cancelariei premierului, Dragoș Costache, a anunțat că Departamentul pentru Investiții Străine va trece în coordonarea Ministerului Economiei, vicepremierul Costin Borc având intenția de a-l transforma într-o agenție de promovare a intereselor economice ale României.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.