Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SpaceX lansează cu succes racheta Falcon 9 cu 23 de sateliţi la bord

fortune.com
rachetă SpaceX

SpaceX lansează cu succes racheta Falcon 9 cu 23 de sateliţi la bord

SpaceX a amânat lansarea rachetei sale Falcon Heavy până după Crăciun însă, între timp, cerul s-a limpezit pentru decolarea lansatorului Falcon 9, relatează marţi DPA/TCA, conform Agerpres.

Misiunea Starlink 6-34 a trimis alţi 23 de sateliţi ai lui Elon Musk către constelaţia de internet în expansiune a SpaceX. Racheta a decolat la ora locală 23:01 (04:01 GMT, marţi) de la Complexul de lansări spaţiale al Force Station 40 de la Cape Canaveral, Florida.

Prima treaptă a rachetei s-a aflat la cel de-al treilea zbor, fiind ulterior recuperată după o aterizare pe nava dronă "A Shortfall of Gravitas", în Oceanul Atlantic.

Această misiune a fost afectată de o serie de întârzieri cauzate de condiţiile meteorologice nefavorabile şi după ce compania SpaceX a acordat prioritate, săptămâna trecută, lansării rachetei Falcon Heavy pentru Forţele Aeriene ale SUA.

Acesta a fost a 69-a lansare din acest an pentru toţi furnizorii de astfel de servicii, SpaceX fiind responsabilă pentru aproape toate aceste lansări, cu excepţia a patru, trei dintre ele fiind efectuate de United Launch, iar una de Relativity Space.

SpaceX a anunţat sâmbătă că vizează ziua de joi, 28 decembrie, pentru lansarea avionului spaţial robotic X-37B al Forţelor Aeriene ale SUA, aflat la a şaptea misiune pe orbită. Planul iniţial de a trimite nava spaţială pe orbită duminică seara a fost suspendat din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile de la Cape Canaveral, Florida.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.