Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania a dat lovitura în Turism. Creșteri spectaculoase în ciuda tensiunilor din Catalonia

Palma de Mallorca - ghid turistic
Palma de Mallorca plaja spania

Cheltuielile turiștilor străini în Spania au ajuns la nivelul record de 69,89 miliarde de euro (81,42 miliarde de dolari) în primele nouă luni din 2017, în creștere cu 13,9% față de perioada similară din 2016, arată datele publicate vineri de Institutului Național de Statistică (INE), transmite EFE.

Rupere în PSD Un ministru al lui Mihai Tudose, 'FĂCUT PRAF': 'Nu poţi avea ziua şi demiterea'

În Spania, în perioada ianuarie — septembrie 2017, cele mai mari sume au fost cheltuite de către turiștii din Marea Britanie, respectiv 14,26 miliarde de euro, în creștere cu 10,3% față de perioada similară din 2016. Urmează Germania — cu 9,83 miliarde de euro, în creștere cu 11,6%, Franța (5,85 miliarde de euro, un avans de 5%), statele nordice — Danemarca, Finlanda, Norvegia și Suedia (5,26 miliarde de euro, în creștere cu 18,9%) și Italia (2,61 miliarde de euro, un avans de 7,3%).

După regiuni, în primele nouă luni din acest an cele mai mari sume au fost cheltuite în: Catalonia (22,6%), Insulele Baleare (18,6%) și Andaluzia (17,5%).

În ultimii ani, britanicii au reprezentat cel mai mare procentaj de turiști străini în Spania, iar tendința se menține, în pofida incertitudinilor cauzate de Brexit.

Cheltuielile vizitatorilor străini în Spania au înregistrat un avans de 12,3% în septembrie, la 9,43 miliarde de euro, marcând a 64-a lună consecutivă de creștere.

Conform INE, cheltuielile zilnice medii pentru fiecare turist s-au situat în septembrie la 144 de euro, o creștere de 6,6% față de perioada similară din 2016.

Cele mai mari sume au fost cheltuite în iunie de către turiștii din Marea Britanie (1,94 miliarde de euro, în creștere cu 6,5% față de perioada similară din 2016), Germania (1,45 miliarde de euro, un avans de 13,5%, Franța (633 de milioane de euro, în creștere cu 0,2%), statele nordice — Danemarca, Finlanda, Norvegia și Suedia (542 de milioane de euro, o expansiune 30,1%) și Italia (291 de milioane de euro, un avans de 2%).

După ce a declanșat NEBUNIA pe scena politică, Klaus Iohannis a fugit în vacanță: unde a fost surprins președintele

După regiuni, în septembrie cele mai mari sume au fost cheltuite în: Catalonia (23%), Insulele Canare, Insulele Baleare (22%) și Andaluzia (15%).

În Catalonia, cea mai bogată regiune a țării, tensiunile sunt în creștere după ce la 1 octombrie a avut loc un referendum ilegal pentru independență. De atunci, se estimează că numărul turiștilor a scăzut cu 15% comparativ cu perioada similară din 2016. Rezervările de transport și cele hoteliere până la sfârșitul lunii decembrie sunt în scădere cu 20%. Declinul ar putea fi unul costisitor iar dacă proiecțiile până la sfârșitul anului sunt confirmate, pierderile vor depăși un miliard de euro.

Spania a încheiat anul 2016 cu o cifră record de 75,6 milioane turiști străini, cu 10,3% mai mulți față de anul anterior și peste estimările Guvernului. Cei mai mulți vizitatori străini au fost din Marea Britanie — 17,8 milioane.

Potrivit experților, creșterea înregistrată de Spania ca destinație turistică s-a datorat situației politice și de securitate din țări, precum Tunisia, Egipt sau Turcia, principalii săi competitori, în special pe durata sezonului estival.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.