Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania a fost amendată de CJUE pentru nerespectarea legislației privind protecția datelor

Agerpres
CJE Curtea Europeană de Justiție

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) a decis joi amendarea Spaniei cu 15 milioane de euro pentru că nu a reuşit să transpună în legislaţia naţională regulile UE privind protecţia datelor personale în timpul anchetelor poliţiei, trasnmite Reuters, potrivit AGERPRES.

Madridul trebuie, de asemenea, să plătească 89.000 de euro pentru fiecare zi în care continuă să încalce legislaţia europeană asupra protecţiei datelor personale.

Uniunea Europeană a adoptat normele respective în 2016, în scopul protejării datelor personale ale cetăţenilor atunci când ele sunt procesate de poliţie şi de autorităţile judiciare. Spania nu a reuşit să respecte data limită - mai 2018 - pentru transpunerea regulilor UE în legislaţia naţională, ceea ce a determinat Comisia Europeană să se adreseze justiţiei.

Citește și: Călugării dezbină coaliția. 31 de deputați USR PLUS, inclusiv Dan Barna, s-au opus finanțării schitului românesc de la muntele Athos: 'O risipă populistă'

''Prin decizia de astăzi, Curtea declară că Spain nu a reuşit să-şi respecte obligaţiile'', a explicat CJUE.

Decizia CJUE nu priveşte un caz anume de încălcare a protecţiei datelor personale în Spania.

Este prima dată când CJUE impune în acelaşi timp o amendă în sumă forfetară şi penalităţi zilnice, ceea ce reflectă ''gravitatea şi durata încălcării'', a adăugat instanţa europeană.

Spania se angajase să transpună până în martie 2020 normele europene privind protecţia datelor personale în legislaţia sa, dar nici acest termen nu a fost respectat din cauză că ţara aştepta formarea unui nou guvern.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.