Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania a fost devansată! Numărul morților din cauza COVID-19 a explodat în Brazilia

Los Angeles Times
coronavirus

Brazilia a devenit, vineri, a cincea ţară care înregistrează cele mai multe decese din cauza coronavirusului, 27.878 de victime, potrivit Ministerului Sănătăţii, devansând Spania, scrie AFP, conform news.ro.

Statul sud-american a raportat 1.124 de morţi în ultimele 24 de ore şi un număr record de cazuri de infectare - 26.928 într-o zi, totalul fiind de  465.166 de îmbolnăviri de la începutul pandemiei.

Cele mai afectate patru ţări sunt Statele Unite, Regatul Unit, Italia şi Franţa, ţară pe care Brazilia ar putea să o depăşească rapid, pentru că numără mai mult cu o mie de morţi.

Nelu Tătaru, despre programul de testare în masă al populaţiei: 'Se vor prezenta pacienţi pentru seturi de analize pentru diverse patologii'

În ceea ce priveşte numărul de cazuri, Brazilia nu este depăşită decât de Statele Unite, care a înregistrat mai mult de 1,7 milioane.

Numărul deceselor în Brazilia raportat la populaţie, 131 de milioane de locuitori, este mult inferior celui din unele ţări europene, precum cei 580 de morţi la un milion de locuitori în Spania.

Totuşi, experţii în sănătate publică estimează că cifrele oficiale raportate de guvernul brazilian sunt net subestimate, din cauza numărului insuficient de testări. Potrivit autorităţilor braziliene, nu poate fi prevăzut vârful contaminărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.