Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania a încheiat un acord cu Marocul pentru a expulza 100 de migranţi care au înotat până în Ceuta

Agerpres
migranti canalul manecii

Spania a încheiat un acord cu Marocul pentru a retrimite în ţara de origine 100 de migranţi care au ajuns duminică la Ceuta înotând, a anunţat marţi prefectura enclavei spaniole, citată de AFP.

"Expulzările au început în această dimineaţă" şi vizează "între 100 şi 120" de persoane, toate "marocane" şi "adulte", a indicat prefectura din Ceuta, potrivit agerpres.ro.

O sută de migranţi s-au aruncat duminică în apă în apropiere de oraşul marocan Fnideq (numit şi Castillejos), în nordul Marocului, pentru a ajunge în enclava spaniolă situată la câţiva kilometri distanţă.

"Nu este ceva obişnuit, s-a întâmplat să avem de a face cu grupuri de 3, 4 sau 5 persoane, dar cu atât de mulţi, nu", a remarcat Garda civilă spaniolă.

Cei mai mulţi dintre migranţi au fost salvaţi de autorităţile spaniole, iar trei persoane au avut nevoie de spitalizare pentru hipotermie.

Migranţii provenind din Maroc încearcă în mod regulat să ajungă pe mare la Ceuta, separată de Maroc printr-o imensa barieră de securitate.

Ceuta şi Melilla, cealaltă enclavă spaniolă situată pe coasta marocană, constituie singurele frontiere terestre ale Uniunii Europene cu Africa şi sunt cu regularitate scena unor tentative de trecere forţată a migranţilor, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.