Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania avertizează Marea Britanie: După Brexit, nu mai aveți voie să munciți și să locuiți în UE

brexit-3

Şeful guvernului spaniol, Mariano Rajoy, i-a avertizat pe britanici că, în caz de Brexit (ieşirea Marii Britanii din UE), ei vor pierde dreptul de a se stabili şi de a munci liber în Uniunea Europeană (UE), relatează joi AFP.

''Mi se pare că ieşirea Regatului Unit din UE ar fi foarte rea pentru Regatul Unit, pentru Spania şi pentru europeni în ansamblu'', a declarat Rajoy într-un interviu difuzat online de către agenţia de presă spaniolă EFE.

Citește și: Razvan Firea, fiul vitreg al Gabrielei Firea: Cand veti merge la vot, sa nu va alunece stampila din greseala pe numele meu

''Europa s-a construit pe baza liberei circulaţii a persoanelor, capitalurilor, mărfurilor şi a serviciilor. Dacă Regatul Unit ar părăsi Europa, cei care ar avea de suferit cel mai mult ar fi cetăţenii britanici, care nu vor mai putea circula liber, nici transfera capitaluri sau mărfuri'', a afirmat oficialul spaniol.

''Cei o sută de mii de spanioli care lucrează în Regatul Unit ar suferi mult, dar există 400.000 de britanici care lucrează în Spania şi care s-ar afla într-o situaţie teribilă'', a adăugat el.

Citește și: Problema de clasa II-a la care părinții nu știu să răspundă

Oficial, 283.000 de britanici s-au înregistrat ca locuind în Spania, dar numărul lor real este evaluat între 800.000 şi un milion. Instalaţi mai ales în sud, cetăţenii europeni respectivi pot primi acolo îngrijiri şi pot munci.

AFP aminteşte că britanicii trebuie să decidă prin referendum pe 23 iunie dacă ţara lor rămâne sau nu în Uniunea Europeană, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cum își lasă pușcăriașii gravide iubitele: Le trimit pixuri pline cu spermă pentru FIV

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.