Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania a ajuns la 84 de cazuri de variola maimuţei şi va comanda vaccinuri şi antivirale

livescience.com
Variola maimuței monkeypox

Autorităţile sanitare spaniole au anunţat, joi, 25 de noi cazuri de variola maimuţei. Astfel, numărul total de infecţii a ajuns la 84 în Spania, unul dintre focarele de infecţii, relatează Reuters. Ministerul spaniol al Sănătăţii a mai precizat că există alte 73 de cazuri suspecte

În plus, Spania intenţionează să achiziţioneze vaccinuri Imvanex şi antivirale Tecovirimat printr-o achiziţie de grup de la UE în vederea limitării răspândirii virusului, a mai precizat ministrul spaniol al Sănătăţii.

Autoritatea europeană în caz de urgenţă sanitară HERA (”Health Emergency Response Authority”) va pune vaccinul la dispoziţia statelor membre. Dozele vor fi distribuite echitabil între statele membre pentru aceste produse ”cu producţie limitată şi acces limitat”.

Imvanex, produs de compania de biotehnologie Bavarian Nordic, este un vaccin de generaţia a 3-a autorizat în Europa din 2013 şi recomandat în lupta contra variolei la adulţi.

Nu există tratamente sau vaccinuri specifice pentru variola maimuţelor, dar multiplicarea cazurilor poate fi stopată prin vaccinarea contra variolei, a anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.