Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania este luată la ochi din nou: Germania o consideră zonă de risc şi impune carantina

Lurgan Mail
spania inchidere coronavirus

Germania a clasificat vineri trei regiuni din Spania, afectate în mod special de pandemia de COVID-19, drept zone de risc, ceea ce implică o perioadă de carantină pentru călătorii care se întorc din ele, cu excepţia cazului în care aceştia pot prezenta un test negativ, relatează AFP şi dpa.

"Există în prezent avertismente împotriva călătoriilor turistice neesenţiale în comunităţile autonome Aragon, Catalonia şi Navarra, din cauza numărului mare de noi infectări şi a măsurilor restrictive locale", explică Ministerul german de Externe pe site-ul său de internet, informează agerpres.ro.

Citește și: Cozmin Gușă: Iohannis este destabilizat! N-ar mai avea discernământul și capacitatea necesare pentru a-și exercita funcția de președinte

"De aici rezultă o obligaţie de carantină în Germania, care poate fi evitată printr-un test COVID-19 negativ" pentru călătorii care se întorc în Germania din aceste regiuni, precizează instituţia.

Potrivit dpa, guvernul german susţine că a emis avertismentele de călătorie după ce regiunile vizate au înregistrat peste 50 de infecţii cu COVID-19 la 100.000 de locuitori în ultimele şapte zile.

Citește și: Reduceri de 20%! Wizz Air oferă discount la toate zborurile către aceste țări

Călătorii care se întorc din zone de risc vor trebui să se testeze obligatoriu la sosirea pe teritoriul Germaniei, a anunţat recent ministrul federal al sănătăţii, Jens Spahn. Aceste teste, gratuite, le vor fi propuse şi călătorilor care vin din ţări considerate mai sigure începând de sâmbătă.

Marţi, Ministerul de Externe german le-a recomandat călătorilor să nu se deplaseze în aceste regiuni autonome spaniole, fără a-i constrânge însă la autoizolare la revenirea în ţară.

Citește și: Gabriela Firea: Cresc văzând cu ochii! Lucrăm intens la cel mai ambițios proiect

Germania merge acum pe aceeaşi cale cu Regatul Unit, care a reintrodus duminică o perioadă de carantină de două săptămâni pentru călătorii care se întorc din Spania.

O măsură plină de consecinţe pentru cea de a doua destinaţie turistică mondială, unde britanicii, ca şi germanii, sunt prezenţi cu cele mai importante contingente de turişti.

Citește și: Doi ani de la violențele din Capitală! Grupul Diaspora Pentru România anunță un nou protest

Decizia britanică a provocat iritarea şefului guvernului spaniol Pedro Snchez, care a calificat-o drept "neadaptată". El a estimat că unele regiuni spaniole foarte turistice precum insulele Baleare şi insulele Canare sunt "mai sigure decât Regatul Unit".

Spania, care a raportat oficial 28.440 morţi de COVID-19, a înregistrat o creştere substanţială în ultimele două săptămâni a cazurilor noi de coronavirus.

Citește și: Nelu Tătaru lansează un nou avertisment: Situaţia este îngrijorătoare! Boala nu alege. Boala merge în toată populaţia

Dacă Spania este una dintre ţările europene unde numărul de cazuri depistate în raport cu populaţia este cel mai ridicat, o recrudescenţă a numărului de contagieri s-a produs de asemenea în numeroase alte state europene, care reintroduc obligativitatea portului măştii, inclusiv în exterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.