Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania face cel mai important anunț: 'Epidemia este sub control, dar orice regres va întârzia noua normalitate'

Lurgan Mail
spania inchidere coronavirus

Guvernul de la Madrid consideră că în Spania epidemia de COVID-19 se află în ''marjele de control'' şi că sistemul sanitar al acestei ţări are capacitatea de a reacţiona în faţa ''oricărei reizbucniri'' a îmbolnăvirilor, potrivit ministrului spaniol al sănătăţii, Salvador Illa, relatează luni agenţia EFE.

Cu 229.422 de cazuri de COVID-19 confirmate, Spania este, după SUA, a două ţară cea mai afectată de pandemie şi a treia raportat la numărul deceselor, după SUA şi Italia, înregistrând până în prezent 23.521 de decese, scrie agerpres.ro.

Citește și: Alertă! Școlile nu se mai redeschid în anul acesta școlar! Anunțul făcut de Klaus Iohannis!

Cu toate acestea, ministrul spaniol a evidenţiat în declaraţia dată luni numărul foarte mare al pacienţilor vindecaţi în Spania, peste 100.000, precum şi scăderea noilor cazuri zilnice confirmate. Obiectivul este să fie menţinută o creştere susţinută a numărului vindecărilor şi ca noile cazuri zilnice să nu crească cu mai mult de aproximativ 1%, a explicat Salvador Illa.

Totuşi, el a avertizat că înainte de orice tranziţie treptată către o ''nouă normalitate'' sistemul sanitar trebuie să fie pregătit cu un număr suficient de paturi de terapie intensivă, adică acesta să fie cel puţin dublu faţă de condiţiile normale.

Citește și: Klaus Iohannis anunță noi reguli! Când vor putea ieși din casă persoanele cu vârsta de peste 65 de ani

Atât ministrul Salvador Illa, cât şi colegul său de la Interne, Fernando Grande-Marlaska, au estimat că majoritatea spaniolilor au respectat duminică noua regulă ce permite copiilor cu vârste sub 14 ani să iasă din case o oră pe zi însoţiţi de un adult, existând însă şi o minoritate care nu a respectat-o, fie depăşind durata permisă, fie nerespectând distanţa socială recomandată, motiv pentru care au cerut familiilor să dea dovadă de ''responsabilitate''.

''Trebuie să fim foarte vigilenţi să nu existe astfel de abuzuri'', întrucât orice regres în controlul epidemiei va întârzia încheierea treptată a izolării populaţiei, care se va face ''pas cu pas, cu atenţie şi precauţie'', a insistat ministrul spaniol al sănătăţii.

Citește și: Alexandru Rafila: Mai avem 4-5 zile! Vom vedea atunci dacă intensificarea contactelor sociale de Paște va duce la înmulțirea numărului de cazuri de Covid-19 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.