Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania face un apel către Parlamentul European să susţină legea privind refacerea naturii

romania-alege.ro
Parlamentul European

Ministrul spaniol al Energiei, Teresa Ribera, şi-a exprimat luni speranţa că eurodeputaţii vor susţine în zilele următoare o importantă lege privind refacerea naturii, astfel încât să poată fi începute negocierile între instituţiile din cadrul Uniunii Europene, transmite Reuters.

Miercuri, Parlamentul European va spune la vot o propunerea a Comisie Europene de regulament privind refacerea naturii, care vizează protejarea ecosistemelor, a habitatelor şi a speciilor din zonele terestre şi maritime ale Uniunii Europene. Votul din Parlamentul European este aşteptat să fie unul strâns, în condiţiile în care cel mai important grup parlamentar, cel al Partidului Popular European, se opune propunerii Comisiei pe motiv că ar ameninţa securitatea alimentară, potrivit Agerpres.

"Sper că parlamentul va ajunge la o poziţie care să sprijine acest dosar", a spus Teresa Ribera la debutul reuniunii informale a miniştrilor europeni ai Mediului şi Energiei, reuniune care are loc la Valladolid, nord-vestul Spaniei.

Începând de la 1 iulie şi până la finele anului, Spania deţine preşedinţia rotativă a Uniunii Europene.

"Este foarte important nu doar să conservăm ci şi să refacem natura...Vom avea timp pentru a îmbunătăţi ceea ce avem pe masa discuţiilor, însă pentru moment cel mai bun lucru pe care îl putem face este să ajungem la un acord", a spus Ribera.

Oficialul spaniol a făcut de asemenea un apel pentru un calendar "viabil" cu privire la introducerea unor noi limite în UE pentru emisiile dăunătoare ale autoturismelor, care să evite provocarea unor pagube industriei auto.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.