Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania: Pedro Sanchez va candida din nou la şefia soclialiştilor

rajoy sanchez

Fostul şef la Partidului Socialist din Spania, Pedro Sanchez, a anunţat duminică seara că va încerca să se întoarcă în fruntea socialiştlor spanioli şi că şi-ar dori o apropiere de formaţiunea de stânga Podemos, transmite AFP. 

"N-am murit, sunt aici", a spus Sanchez în timpul unui interviu televizat, cu o zi după ce conservatorul Mariano Rajoy a fost învestit ca şef la guvernului. 

"Am chef, am voinţa şi am şi forţa să fac acest lucru", a mai spus socialistul, întrebat dacă îşi va exprima intenţia de a candida şa şefia partidului înainte de congresul formaţiunii politice, deşi nu a fost hotărâtă data evenimentului. 

Sanchez, 44 de ani, a fost destituit de către o parte din membrii partidului care nu au fost de acord cu votul su împotriva guvernului lui Mariano Rajoy, care ar fi trecut prin abţinerea unei părţi a socialiştilor din Congresul spaniol, în lipsa majorităţii absolute a Partidului Popular. 

Politicienii se tem că un blocaj nu ar duce decât la a treia rudă de alegeri anticipate în mai puţin de un an, ceea ce ar afecta şi mai mult popularitatea socialiştilor, care au căzut în sondaje din ce în ce mai mult cu fiecare tur de scrutin. 

Este primul interviu acordat de Sanchez de când a fost destituit. El a mai spus că partidul său a fost victima unor presiuni economice şi mediatice, acuzănd cotidianul de stânga El Pais că ar fi contribuit la înlăturarea sa de la şefia partidului. 

De asemenea, el a mai spus că PSOE ar trebui să lucreze cot la cot cu Podemos "împotriva puterii oligarhilor." AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.