Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania se confruntă cu al doilea val de căldură din acest an: temperaturile vor depăși 44 de grade Celsius

stockandland.com.au
canicula val de caldura vara

Temperaturile ridicate resimţite marţi în Spania în timpul celui de-al doilea val de caniculă care afectează ţara se vor menţine cel puţin până joi, în sud, conform Agenţiei naţionale de meteorologie (AEMET), transmite Xinhua.

Ca urmare a unui front de aer cald din Sahara, Peninsula Iberică se confruntă cu una dintre cele mai fierbinţi săptămâni din acest an, ceea ce a determinat AEMET să emită un cod roşu de caniculă care vizează mai multe regiuni ale ţării, potrivit Agerpres.

În sud, provinciile Cordoba şi Jaen se numără printre zonele cele mai afectate, cu temperaturi maxime atingând 45 de grade Celsius, în timp ce în oraşul Murcia din sud-est, s-ar putea depăşi valori de 42 până la 44 de grade Celsius.

Potrivit prognozelor, temperaturile vor scădea miercuri în nordul peninsulei şi în unele zone din Insulele Baleare, în timp ce în partea sudică a ţării vremea va continua să fie extrem de caldă, cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius, potrivit purtătorului de cuvânt al AEMET, Ruben del Campo.

Punctul culminant al celui de-al doilea val de căldură din Spania a fost înregistrat luni în oraşul Loja din provincia sudică Granada, cu 44,6 grade Celsius, după-amiaza.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.