Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania şi România au avut cele mai mari scăderi din UE ale înnoptărilor turiştilor străini în pandemie

romania spania romania

În perioada aprilie 2020 - martie 2021, numărul înnoptărilor turiştilor străini în structurile de primire turistică din Uniunea Europeană a scăzut cu 79% comparativ cu precedentele 12 luni, în condiţiile în care toate statele membre UE au înregistrat scăderi, în frunte cu Spania (minus 90%) şi România (minus 89%), arată datele publicate vineri de Eurostat.

Când vine vorba de înnoptările rezidenţilor, acestea au scăzut cu 45% în UE în perioada aprilie 2020 - martie 2021, comparativ cu precedentele 12 luni, o scădere comparabilă fiind înregistrată şi în România. După acest indicator cele mai mari scăderi au fost înregistrate în Spania şi Grecia, aproape 60% în ambele state unde turismul are o pondere importantă în economie.

În rândul statelor UE, doar rezidenţii din Slovenia (25%) şi Malta (20%) au petrecut mai multe nopţi în structurile de primire turistică din propriile lor ţări în perioada aprilie 2020 -martie 2021, comparativ cu precedentele 12 luni. Cu toate acestea, având în vedere importanţa relativ mică a turismului intern în aceste ţări, aceste creşteri nu au putut compensa pentru scăderea numărului de turişti străini, informează Agerpres.

În total, numărul de nopţi petrecute în structurile de primire turistică din Uniunea Europeană a scăzut cu 61% în perioada aprilie 2020 - martie 2021, până la 1,1 miliarde înnoptări, comparativ cu 2,8 miliarde înnoptări în perioada aprilie 2019 - martie 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.