Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spania va anunţa în cursul acestei săptămâni ce turişti non-UE pot vizita țara

cdnuploads.aa.com.tr
spania covid coronavirus

Spania va decide în cursul acestei săptămâni ce turişti din afara Europei pot intra pe teritoriul său, după ce ţara a început deja să primească vizitatori din ţările europene în cadrul unui efort de resuscitare a industriei turismului, grav afectată de măsurile împotriva noului coronavirus, conform declaraţiilor unui ministru spaniol, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Graniţele dintre statele din Uniunea Europeană s-au redeschis şi majoritatea restricţiilor au fost ridicate, fapt care i-a determinat pe mai multe mii de francezi să intre duminică în Spania, în căutare de tutun şi alcool la preţuri mai mici decât în Franţa.

Spania ocupă locul doi, după Franţa, în topul celor mai vizitate ţări din lume, şi circa unul din 5 turişti care vizitează Spania provine din Marea Britanie. De-a lungul unui an, Spania este vizitată de peste 80 de milioane de turişti. Conform Reuters, aproximativ 400.000 de britanici deţin o casă în Spania.

Ministrul spaniol al sănătăţii, Salvador Illa, a declarat pentru postul de radio Cadena SER că Madridul va discuta cu partnerii din UE dacă să permită intrarea pe teritoriul spaniol şi a turiştilor din afara continentului european.

Citește și: SURSE Delapidarea de pe Otopeni s-a făcut față de compania Wizz Air de unii angajați ai companiei sale de catering - Se sustrăgea inclusiv mâncarea

Ministrul de externe, Arancha Gonzalez Laya, a confirmat pentru postul de radio COPE că a fost ridicată măsura autoizolării de două săptămâni pentru vizitatori (fie turişti, fie cei care călătoresc în Spania în scopuri de afaceri sau cu alte scopuri), însă persoanele din afara Europei nu au voie încă să intre pe teritoriul ţării, cu excepţia celor care au paşaport spaniol, a lucrătorilor din domeniul sănătăţii şi a călătorilor aflaţi în tranzit.

Statele europene vor decide în baza unor criterii epidemiologice dacă îşi vor deschide frontierele şi pentru persoane din afara Europei, a adăugat ea.

Madridul speră că redeschiderea turistică a ţării va permite salvarea măcar a unei părţi a actualului sezon estival. În Spania, în sectorul turistic, care reprezintă 12% din economia spaniolă, lucrează un angajat din opt.

Una dintre cele mai greu lovite ţări de coronavirus, Spania a înregistrat 246.272 de infectări şi 28.323 de decese asociate COVID-19. Ministrul sănătăţii, Salvador Illa, a adăugat că autorităţile au identificat unele mici noi focare de coronavirus, dar a precizat că acestea sunt ţinute sub control.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.