Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spaniol căutat internațional pentru înșelăciune, capturat la sosirea în România

thetimes.co.uk
arestat maini inchisoare catuse

Un spaniol de 53 de ani, urmărit internațional pentru înșelăciune, falsificare de documente oficiale și uz de fals, a fost prins la sosirea în România, pe Aeroportul Henri Coandă București. Ar fi cerut bani pretinzând că poate reclasifica terenuri.

Polițiștii de la transporturi de pe Aeroportul Henri Coandă București au depistat, în urma schimbului de informații dintre Biroul Sirene Spania și Biroul Sirene România, un bărbat, de 53 de ani, cetățean spaniol, urmărit internațional de autoritățile spaniole pentru înșelăciune, falsificare de documente oficiale și uz de fals, potrivit mediafax.

Astfel, la data de 3 ianuarie a.c., autoritățile spaniole au inserat o alertă în Sistemul Informatic Schengen, în vederea arestării bărbatului, de 53 de ani, care are de executat în Spania o pedeapsă de 4 ani de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de înșelăciune, falsificare de documente oficiale și uz de fals.

Acesta ar fi contactat mai multe persoane, de la care ar fi pretins sume mari de bani pentru a finanța presupuse reclasificări ale unor terenuri rurale în terenuri urbane, în vederea construirii unui supermarket, punând la dispoziția acestora documente false și nereturnând nicio sumă de bani dintre cele primite.

În urma schimbului de informații dintre Biroul Sirene Spania și Biroul Sirene România, polițiștii de la transporturi de pe Aeroportul Henri Coandă București l-au depistat pe bărbat în momentul în care o aștepta pe iubita sa, cetățean spaniol, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă București, aceasta sosind din Spania în România.

Ulterior, persoana a fost predată unui echipaj al Serviciului de Investigații Criminale Ilfov și prezentată în fața unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Bărbatul a fost reținut și încarcerat în Arestul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București și urmează să fie prezentat instanței pentru demararea procedurilor de predare către autoritățile spaniole.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.