Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spaniol stabilit în România, uluit de preţurile din Cluj-Napoca: 'În Barcelona, găseam apartament la banii ăştia şi în centru'

City Break
Cluj-Napoca

Miguel are 37 de ani şi a venit prima dată în România ca manager al unei firme spaniole. Ar fi trebuit să rămână doar doi ani, timp în care atribuţiile sale urmau să fie preluate de un român.

Însă socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, glumeşte el, atrăgând atenţia că în aceşti ani a învățat nu doar limba, ci şi proverbele românilor, potrivit 3dots.ro.

Citește și: IMAGINI MACABRE Cadavrul copilului căutat săptămâni întregi a fost găsit în descompunere, într-un loc greu accesibil

”M-am căsătorit cu o româncă, iar pentru că oraşul Cluj e foarte frumos şi e la un nivel mai ridicat decât restul ţării am decis să rămân aici. Îmi place România, îmi place mult Clujul, dar şi Oradea sau Braşovul, România chiar e o ţară frumoasă. Dar nu totul e idilic, aici m-am izbit şi de câteva lucruri ciudate”, spune Miguel.

Una din ciudățeniile cu care România, și în mod special Clujul, l-au întâmpinat pe Miguel sunt preţurile.

”De multe ori văd în Cluj preţuri mai mari decât în Barcelona sau Palma de Mallorca. Ştiu că Clujul e al doilea oraş al ţării economic şi cultural vorbind, dar preţurile sunt oricum exagerate.

De exemplu, când am vrut să-mi iau un apartament am realizat că preţurile sunt de multe ori mai mari decât cele din marile oraşe spaniole.

Şi mai tare m-a uimit că erau apartamente la marginea oraşului la preţuri comparabile cu cele din zona centrală sau semi-centrală din Barcelona.

Când mi-a prezentat un agent imobiliar preţurile, am realizat că în Barcelona găseam la banii ăştia şi în centru”, explică spaniolul.

Până la urmă, din cauza prețurilor, a renunţat la ideea de a-și cumpăra un apartament mai mic în zona centrală a orașului și a achiziționat o casă într-un cartier liniștit, la marginea Clujului, pentru care a plătit aproape o jumătate de milion de euro.

Zilele trecute, el a făcut o simulare pentru a vedea în ce măsură au fost afectate preţurile apartamentelor de criza declanşată de pandemie.

”Am fost surprins să văd apartament cu o cameră în Cluj, un fel de garsonieră, la 155.00 de euro. Tot acum, un apartament identic se vinde în centrul Barcelonei la 110.00 de euro, în timp ce în Palma de Mallorca am găsit apartament cu trei camere la 118.000 de euro. Să mai zic că în Cluj un apartament cu trei camere costă 228.000, adică dublu?”, mai spune spaniolul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.