Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spaniolii i-au făcut autopsia lui John McAfee, creatorul celebrului antivirus McAfee

John McAfee

Autopsia oficială în cazul morţii lui John McAfee, creatorul american al celebrului antivirus care îi poartă numele, a arătat că acesta s-a sinucis într-o celulă a unei închisori din Spania, unde aştepta să fie extrădat în SUA, relatează luni ziarul El Pais, citând surse neidentificate apropiate dosarului, relatează Reuters.

Omul de afaceri de 75 de ani a fost găsit mort prin spânzurare în celula sa miercuri de către gardienii închisorii, aparent o sinucidere, a declarat săptămâna trecută avocatul său, Javier Villalba.

Citește și: McAfee se temea că o să fie 'ajutat' să se sinucidă: 'Dacă mă spânzur, precum Epstein, nu va fi vina mea' / Teoria conspirației crește în cazul decesului

Acesta a declarat vineri că soţia lui McAfee, Janice, i-a cerut să solicite o a doua autopsie, independentă, imediat ce rezultatele primei au fost publicate, informează Agerpres.ro.

După ce a făcut avere cu antivirusul lui în anii 1980, John McAfee a devenit un guru al criptomonedelor de pe urma cărora pretindea că avea câştiguri de 2.000 de dolari pe zi şi era urmărit pe Twitter de aproximativ un milion de persoane.

Citește și: Spania a decis să îl extrădeze pe creatorul antivirusului McAfee în SUA: La 75 de ani, John McAfee a fost arestat anul trecut, în Barcelona

El a fost arestat în octombrie 2020 pe aeroportul din Barcelona, chiar înainte de a urca într-un avion către Istanbul, la o zi după publicarea de către un procuror american a unui rechizitoriu care îl viza în special pentru că nu a raportat milioane de dolari în venituri din promovarea criptomonedelor.

Ulterior, a fost plasat în arest preventiv.

Potrivit justiţiei americane, John McAfee a ascuns şi bunuri, mai ales proprietăţi imobiliare, un iaht şi o maşină, punându-le pe numele altor persoane.

Citește și: ULTIMA ORĂ Creatorul sistemului antivirus McAfee a fost găsit mort în penitenciar, în Spania, după ce i se aprobase extrădarea în SUA

Autorităţile americane au emis un mandat de arestare prin Interpol şi au solicitat extrădarea lui. El putea fi condamnat la o pedeapsă de până la treizeci de ani de închisoare, potrivit AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.