Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spaniolii nu vor reluarea alegerilor (sondaj)

steag spania

Mai puţin de o treime dintre spanioli doresc reluarea alegerilor de duminica trecută, care au avut ca rezultat un impas, cu două treimi în favoarea unui pact între partide, arată un sondaj joi, relatează Reuters. 

Doar 7% dintre cei chestionaţi au declarat că şi-ar schimba voturile în noi alegeri, în timp ce 87,1% au spus că ar vota la fel. 

Partidul Popular (PP, conservator) al prim-ministrului Mariano Rajoy a obţinut cele mai multe voturi în alegerile de duminică, dar a pierdut majoritatea sa parlamentară, cu socialiştii din opoziţie (PSOE) pe locul doi. 

Ambele formaţiuni au pierdut teren în favoarea noilor veniţi, liberalii Ciudadanos şi Podemos de stânga. 

Doar 1,4% din susţinătorii PP şi-ar schimba votul în noi alegeri, în timp ce 6,8% dintre cei care au votat PSOE ar vota pentru un partid diferit, potrivit sondajului. 

Dintre cei chestionaţi, 27% au spus că ar prefera să-l vadă pe Rajoy că rămâne prim-ministru în timp ce pentru 26%, liderul Podemos Pablo Iglesias ar trebui să-l înlocuiască. 

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 1.200 de persoane luni şi marţi de Invymark pentru postul de televiziune La Sexta. 

În discursul său tradiţional de Crăciun către naţiune, regele Felipe a cerut toleranţă pentru diversitatea politică. 

Monarhul, a cărui evaluare este de la un nivel mult mai ridicat decât al oricărui politician, a avertizat cu privire la pericolele ca un grup să-şi impună ideile asupra altora. 

Aceasta "ne-a condus istoric doar la decadenţă, sărăcie şi izolare. Aceasta este o eroare a trecutului nostru pe care nu trebuie să o comitem din nou", a spus el, într-o aparentă referire la dictatura franchistă din Spania (1939-1975), notează Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.