Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Spațiul Schengen, pe cale de a fi suspendat

schengen

Miniștrii UE vor discuta vineri despre luarea în calcul a suspendării liberei circulații în spațiul Schengen pentru o perioadă de 2 ani, după ce criza refugiaților a creat serioase probleme.

Cei de la Financial Times scriu că adoptarea acestei măsuri drastice ar arăta că proiectul de integrare, la care s-a muncit în ultimii 20 de ani, este grav amenințat de presiunile politice și de cei 1.2 de migranți care au intrat anul acesta în blocul comunitar.

Opțiunea invocării Articolului 26 va fi discutată în cadrul Consiliului JAI, iar dacă miniștrii vor vota libera circulație în spațiul Schengen va fi suspendată și vor fi reintroduse controalele la granițe.

Pe de altă parte, patru state din estul Europei resping ideea de suspendare a spațiului Schengen. Este vorba despre Cehia, Ungaria, Polonia și Slovacia, potrivit AFP preluată de Yahoo News.

În urma unei întâlniri la Praga premierii celor patru state uau demarat inițiativa "Friends of Schengen" prin care militează pentru păstrarea liberei circulații în acest spațiu.

Șeful Eurogroup Jeroen Dijsselbloem anunța că este posibil să se formeze o zonă mini - Schengen formată din Austria, Belgia, Germania, Olanda și Norvegia, dacă UE nu rezolvă criza refugiaților.

Sursa foto: Financial Times

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.